Sinterklaas cake

KokenKoken
Sinterklaas cake
Deel met je vrienden:

Sinterklaas cake

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 250 milliliter melk
  • 250 milliliter milde olie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • roomboter voor het invetten bakvorm

versiering Sinterklaas cake

  • 1 bekertje (250 ml) slagroom
  • kruidnoten
  • marsepein
  • chocolade munten
  • schuimpjes
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met 1 zakje bakpoeder. Vet een grote cakeblik in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem of leg er een stukje bakpapier in.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de olie toe en mix dit even door. Voeg dan de melk toe en mix ook weer even kort door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer dit kort door het beslag. Meng er 1 theelepel vanille extract doorheen. Giet het cakebeslag in de vorm en bak de cake in 50-60 minuten licht goudbruin en gaar. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem gaat versieren.
  • Mix de slagroom met 2 eetlepels witte basterdsuiker tot de slagroom lobbig is. Besmeer de cake met de slagroom en versier met al het Sinterklaas lekkers.