Roodbaarsfilet met pomoenpuree

Roodbaarsfilet met pomoenpuree
Roodbaarsfilet met pomoenpuree

Roodbaarsfilet met pomoenpuree

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Franse
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks roodbaarsfilet
  • klontje roomboter
  • 250 gram cantharellen of kastanje champignons
  • snuf peper en zout
  • 500 gram flespompoen
  • 500 milliliter groentebouillon
  • paar takjes verse tijm
  • 1 sjalot
  • 100 milliliter witte wijn
  • 200 milliliter visfond
  • 8 takjes dragon
  • 240 milliliter room
  • zeewier optioneel

Instructies

  • Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verwarm de groentebouillon en voeg de tijm toe. Kook er 20 minuten de pompoen in gaar. Giet af en mix de pompoen met een staafmixer of blender tot een gladde puree. Kruid eventueel met peper en zout.
  • Smelt een klontje roomboter in een sauspan. Fruit er de sjalot in aan tot glazig. Blus af met de witte wijn en laat bijna volledig inkoken. Voeg de visfond, 4 takjes grof gesneden dragon en de room toe. Laat dit ook weer redelijk inkoken. Schuim voor het serveren eventueel een beetje op met een staafmixer.
  • Zet twee koekenpannen op het vuur en smelt in beide pannen een klont roomboter. Bak in de ene pan de roodbaarsfilets in ongeveer 8 minuten gaar. Bak in de andere pan de cantharellen (of kastanje champignons). Kruid dit met peper en zout.
  • Schep de pompoenpuree op de borden. Leg er de visfilets op. Verdeel de cantharellen en eventueel zeewier over de vis. Lepel er wat saus over.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer