krieltjes ovenschotel met spek, ui en kaas

krieltjes ovenschotel met spek, ui en kaas

krieltjes ovenschotel met spek, ui en kaas

3.93 van 297 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak (600gram) voorgekookte krieltjes
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 bekertje (200gram) crème fraîche
  • snuf gemalen zwarte
  • snuf zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • handje verse peterselie fijn gehakt
  • klein handje verse bieslook fijn gehakt
  • 75 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien met de knoflook, rode peper en ontbijtspek. Voeg 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 tl chilipoeder, peper en zout toe en bak dit kort mee. Voeg de krieltjes en het gehakt toe, bak tot het gehakt goudbruin en gaar is (ongeveer 10 minuten) Voeg de crème fraîche, 1 tl nootmuskaat en de verse kruiden toe. Roer dit allemaal goed door elkaar. Doe het krieltjes mengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer