Pastasalade met avocadopesto

Pastasalade met avocadopesto

Een pastasalade met avocadopesto die je zo (on)gezond kan maken als je zelf wilt! Is deze koude pastasalade met avocadopesto nu echt wel zo gezond? Ach, wat is gezond of ‘healthy‘ zoals ze dat tegenwoordig noemen. Deze pastasalade is in basis echt wel een heel gezond gerecht, mijn versie is alleen ietsjes minder gezond…But Who Cares!

Pastasalade

Voorheen maakte ik deze pastasalade zonder spekjes en Parmezaanse kaas klaar en dan is hij 100% dieetproef en dus super gezond. Tegenwoordig maak ik hem met gebakken spekjes en Parmezaans kaas en dan is hij echter 100% lekkerder.

pastasalade met avocadopesto

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta volkoren
  • 2 stuks avocado
  • 1 stuks citroen zowel het sap als de rasp
  • 1 teentje knoflook grof gesneden
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • snufje chilivlokken
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • 65 gram pijnboompitten
  • 1 zakje veldsla
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 stuks groentebouillonblokjes
  • scheutje olijfolie extra vierge

Instructies

  • Kook de pasta met het bouillonblokje gaar. Giet de pasta met koud water af en besprenkel met olijfolie tegen het plakken
  • Bak de gerookte spekblokjes krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier (het vet is door de pastasalade ook erg lekker maar dan wordt de salade nog minder gezond)
  • Rooster de pijnboompitten in een pan tot deze goudbruin beginnen te kleuren
  • Ontpit de avocado's en doe het in de keukenmachine
  • Voeg de knoflook, citroensap, citroenrasp, basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en een scheut extra vierge olijfolie toe. Mix het geheel tot je een pesto substantie verkregen hebt
  • Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en chilivlokken
  • Meng de pasta met de avocadopesto en meng de veldsla er met je handen doorheen
  • Bestrooi met de pijnboompitten, gebakken spekblokjes, extra Parmezaanse kaas en extra vierge olijfolie.
  • Breng eventueel extra op smaak met wat zwarte peper en chilivlokken
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Zoals je ziet kan je dit gerecht dus echt zo (on)gezond maken als jij zelf wilt

              Buen Appetito/Eet Smakelijk