onze keuken toen, nu en in de toekomst

onze keuken toen, nu en in de toekomst

Ik laat natuurlijk weleens wat foto’s zien van onze keuken en woonkamer in “Thuis bij Familie over de Kook” maar nog niet eerder heb ik een heel artikel eraan gewijd. Dit terwijl ik heel vaak vragen krijg over onze keuken.

Onze keukenverbouwing 2 jaar geleden

Twee jaar geleden zijn wij begonnen met onze keukenverbouwing en mijn hemel, dit is me toch een bak ellende geweest! Ik wil er eigenlijk niet te veel woorden aan vuil maken maar ik heb wat gehuild in die maanden. Wij kookten altijd op gas en vanwege alle commotie rondom gas, wilde Jan Willem en ik naar inductie. Een spijt dat ik daar van had!!!! Mijn water bleef niet aan de kook en het fornuis werkte voor geen meter. Na maandenlang steggelen met de leverancier, kregen we uiteindelijk een ander merk inductiefornuis. Er ging een wereld voor mij open. Ik kon weer gewoon koken en het fornuis werkte als een tierelier.

Nog meer ellende

Ook was alle elektriciteit in de keuken helemaal verkeerd aangelegd. Hierdoor hadden wij bijna een grote brand in huis gehad. Als wij niet een goede vriend van ons gebeld hadden om te komen kijken naar onze meterkast en wij gewoon naar bed waren gegaan…..dan had ik waarschijnlijk dit bericht niet meer kunnen schrijven. Alles was aan het knetteren. We waren zo teleurgesteld, boos en enorm verdrietig. Waarom kon nu niets normaal gaan? Gelukkig werd het probleem door de aannemer wel uiteindelijk zeer netjes opgelost en hebben we een hele nieuwe meterkast gekregen. Deze is ook helemaal nagekeken door een gecertificeerd monteur, iets wat de vorige monteur blijkbaar niet had. Eindelijk na bijna een jaar ellende, hadden we een keuken die helemaal af was en top werkte! Wat een trots in onze woonkamer.Β 

Onze eerste keuken

op de foto’s zie je eigenlijk niet goed dat de keuken echt wel verouderd was. Het ziet er op de foto’s namelijk als een prima keuken uit. Het was wel een heel “gezellige” keuken.

De keuken na verbouwing

Na de verbouwing was de keuken een stuk stoerder geworden. Nog steeds is onze grote trots het fornuis. Dat is echt de blikvanger van de keuken.

De keuken nu

Dit is hoe onze keuken er momenteel uitziet. Ik wil alleen nog graag de achterwand betegelen met witte metro tegels. Dit zal er ook voor zorgen dat de keuken een stuk lichter van kleur gaat worden. Tevens wil ik achter de wijnkast sloophout voor een stoerder effect. Qua raambekleding ben ik nog heel erg tevreden. Het zijn semi-transparante rolgordijnen.

Toch weer veranderen

Ondanks dat we erg trots en blij waren met de keuken gaan we de keuken toch weer veranderen. Na alle ellende met Beaudine heb….vooral ik….letterlijk meer behoefte aan licht in huis. Het zwart is enorm stoer maar maakte het ook heel erg donker in huis. De woonkamer hebben we inmiddels al redelijk aangepast. Het enige waar we nog niet over uit zijn is of en welke raamdecoratie schuifpui we moeten gebruiken. Nu hebben we niets maar dit voelt toch wel behoorlijk kaal. Zeker in de wintermaanden als het donker en grauw is buiten. Toch vinden we het strakke uiterlijk ook wel weer heel erg mooi. We zitten te twijfelen of we voor een vitrage kant en klaar moeten gaan of misschien stoere shutters. Gelukkig is het nog lang geen winter en hebben we nog even de tijd om erover na te denken.

Met de keuken zijn we nog steeds druk bezig….althans waren. Het ligt nu eventjes stil vanwege de drukte in onze barbershop. Het zwart is vervangen voor veel wit en verouderd hout. Zo kunnen we onze zwarte keuken toch iets lichter maken. De basis blijft namelijk wel met veel zwart. We hebben oude bollenkisten op de kop getikt en Jan Willem heeft deze plakjes allemaal losgemaakt. Het was een enorme rotklus maar wat is het onwijs gaaf geworden. Het hout hebben we niet alleen in de keuken gebruikt maar ook voor de televisiekast.

De achterwand in de keuken wat nu nog antraciet geschilderd is gaan we dus betegelen met Friese witjes. Dit zijn met de hand gemaakte tegeltjes. Eigenlijk zijn Friese witjes vierkant maar wij hebben gekozen voor langwerpige tegeltjes van 30 cm. Denk aan oude metrostations. Ik hoop dat we in de zomervakantie hiermee aan de slag kunnen gaan. Ook willen we eventueel het aanrechtblad gaan betegelen maar dit weten we nog niet zeker. Eerst maar eens de achterwand aanpakken.

hopelijk vond je het leuk om een kijkje te krijgen letterlijk in onze keuken πŸ˜‰ Binnenkort zal ik uitgebreider artikel maken over onze woonkamer en tuin.