Makkelijk en ook lekker eten, wie wilt dit nu niet? Deze krieltjes ovenschotel met gekruid gehakt, spek en ui staat met een half uurtje op tafel. Door een bekertje crème fraîche toe te voegen wordt de ovenschotel heerlijk romig.
krieltjes ovenschotel met gekruid gehakt
Deze ovenschotel staat tegenwoordig bijna iedere week wel een keertje bij ons op het menu. Omdat wij nu natuurlijk druk aan het klussen zijn, heb ik namelijk geen zin om ook nog eens iedere dag uitgebreid te koken.
Zelfs na een lange werkdag kan je deze ovenschotel dus makkelijk zelf maken. Ook een makkelijk te bereiden recept is deze aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika.
welke krieltjes gebruiken
Ik gebruik voor deze ovenschotel altijd een zak voorgegaarde/voorgekookte krieltjes. Je hebt hele kleine (mini) krieltjes en de iets grotere krieltjes. Voor deze ovenschotel gebruik ik meestal de mini krieltjes.
Ondanks dat de krieltjes al voorgegaard/voorgekookt zijn bak ik de krieltjes ook nog met het gehakt mee voordat ze in de oven gaan. Hierdoor verkort je de oventijd en weet je zeker dat je alles goed gaar is.
Recept krieltjes ovenschotel met gekruid gehakt
krieltjes ovenschotel met gekruid gehakt, spek, ui en kaas
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 zak voorgekookte krieltjes ik gebruikte 600 gram
- 1 ui fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 100 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
- 300 gram kipgehakt
- 1 rode peper fijngesneden
- 200 gram crème fraîche
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kerriepoeder
- snufje chilipoeder
- handje verse peterselie fijngehakt
- handje verse bieslook fijngehakt
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien met de knoflook, rode peper en ontbijtspek. Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, zwarte peper en zout toe en bak dit kort mee.
- Voeg de krieltjes en het gehakt toe. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is (ongeveer 10 minuten) Voeg de crème fraîche, nootmuskaat en de verse kruiden toe. Roer dit allemaal goed door elkaar.
- Schep het krieltjes mengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
- TIP: Het recept is zonder groenten maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak en wens groenten toevoegen. Denk aan paprika, courgette, aubergine, bloemkoolroosjes, broccoli of boontjes.
welk gehakt gebruiken voor de ovenschotel
Welk gehakt je “moet” gebruiken is natuurlijk een persoonlijke keuze. Ik gebruikte voor dit recept kipgehakt. Dit gehakt is lekker smeuïg en neemt de smaken van de specerijen goed op. Uiteraard kan je ook half om half gehakt of rundergehakt gebruiken. Als je een Turkse slager in de buurt hebt dan is het ook lekker om lamsgehakt te gebruiken.
Andere lekkere recepten met krieltjes
Eet jij ook graag krieltjes? Probeer dan ook eens de volgende recepten met krieltjes. Krieltjes ovenschotel met bloemkool en verse worst, Italiaanse ovenschotel met krieltjes en pesto of maak de chili con carne met krieltjes.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken
Super lekker!
Beste Marjolein,
Jeej! Wat leuk om te lezen dat het recept zo ontzettend goed in de smaak is gevallen 😋