Koude maanden van het jaar gezelliger maken thuis: zó doe je dat

Koude maanden van het jaar gezelliger maken thuis: zó doe je dat

De vroege maanden in het nieuwe jaar zijn vaak koud, donker en nat. Gelukkig kun je het binnenshuis extra gezellig maken, om die koudere dagen goed door te komen. Doe hier dan ook net even wat meer je best voor, om een winterdipje te voorkomen. Hoe je het voor elkaar krijgt? Het lukt met onze tips!

Warme drankjes maken

In de zomer drink je misschien het liefst een glas ijskoud water. In de wintermaanden denken we echter juist aan warmere drankjes. Deze drankjes houden je letterlijk warm, maar zorgen tevens voor meer gezelligheid. Je hebt veel opties om uit te kiezen: wissel lekker af. Zo is koffie onmisbaar! Denk aan de lekkere koffie van Douwe Egberts. Maar er zijn nog veel meer koffiemerken om uit te kiezen. Ook Senseo komen we vaak tegen in de huishoudens. Heb je genoeg koffie gehad? Zet dan ook eens een lekkere kop thee. En af en toe kun je jezelf trakteren op een beker met warme chocolademelk, het liefst met een dot slagroom. Wat een genot!

Goede verlichting in huis

Aangezien het zo vroeg donker is tijdens deze maanden van het jaar, voelen we ons sneller somber. Verlichting helpt hiertegen! Met name zon- en daglicht zijn effectief, maar het lukt in de winter niet altijd om hiervan te genieten. Zorg in ieder geval voor goede verlichting in huis. Fel licht is niet zozeer aan te raden: ga liever voor warmkleurig, eventueel dimbaar licht. Kies voor lampjes op meerdere plekken, zoals in iedere zithoek. Een mooi design erbij, en het is ook nog eens fraai om naar te kijken.

Kaarsjes aan

Steek ook elke dag wat kaarsjes aan in de wintermaanden! Dit zorgt natuurlijk tevens voor meer verlichting in huis. Daarnaast brengen kaarsen warmte met zich mee. Als je veel kaarsen aansteekt, hoef je de verwarming misschien zelfs niet eens hoog te zetten. Daarnaast staan kaarsen ontzettend sfeervol in huis. Je raakt er eigenlijk niet op uitgekeken – zeker als je afwisselt tussen verschillende soorten kaarsen. Van mooie geurkaarsen tot sierlijke dinerkaarsen!

Dekentjes en kussentjes

Maak het ook extra knus in huis met dekentjes en kussentjes. Daar kun je heerlijk onder kruipen, op de bank of een fauteuil bijvoorbeeld. Er zijn veel plaids en sierkussens in een winters thema te vinden, zodat het geheel er tevens meteen leuk uitziet. Het oog wil ook wat!

Vloerkleed neerleggen

Heb je ’s winters gauw last van koude voeten? Een vloerkleed is een uitkomst. Leg er een neer bij de bank, de eettafel of het bed – of op meerdere plekken natuurlijk. Met name een hoogpolig tapijt biedt warmte aan de voet. Tevens staat zo’n kleed mooi én gezellig!