Huishoudelijke mededeling

Huishoudelijke mededeling

Huishoudelijke mededeling. De komende tijd gaan er een aantal dingen veranderen op de blog. Wat dat allemaal is lees je in onze blog vandaag.

Normaal gesproken ben ik niet zo van het filmen maar voor deze mededeling is het denk ik ook wel makkelijk als ik het eventjes persoonlijk uitleg. 

Ik heb zowel een video opgenomen als een tekst geschreven. Niet iedereen vind het namelijk prettig om een video te bekijken πŸ™‚

Filmpje: wat en waarom gaat er iets veranderen

Verandering Familie over de Kook

Als je ons langer volgt dan weet je waarschijnlijk wel dat het met de gezondheid van onze dochters niet helemaal lekker gaat.Β Wat ik niet heel veel gedeeld heb is dat mijn eigen gezondheid ook al lange tijd behoorlijk wat te wensen overlaat.Β 

Ik dacht eigenlijk het zal wel de stress en drukte zijn van afgelopen jaren. Al heel wat jaar heb ik vaak tot zelfs dagelijks last van mijn buik. Zelf experimenterend was ik al tot de conclusie gekomen dat mijn lactose intolerantie steeds erger aan het worden was. 

Toen ik 13 jaar was ben ik een keertje met spoed in het ziekenhuis terecht gekomen met enorme buikkrampen en kreeg ik het label β€œspastische darmen”. Ik hield dus altijd wel al rekening ermee dat ik geen tot weinig witbrood at, nauwelijks prik drink en niet teveel vet eet….en ja dat patatje blijf ik wel wekelijks eten. 

Toch bleef mijn lijf letterlijk en figuurlijk niet goed voelen. Daarom…. na lang zeuren van Jan Willem…. heb ik een tijdje terug een bloedonderzoek laten uitvoeren om te kijken of ik misschien niet goed tegen bepaalde voedselwaar kan. 

Nou……die uitslag kwam hoor!! En eerlijk….ik was best even geschrokken. Zo blijk ik een intolerantie te hebben voor een aantal producten wat ik eigenlijk heel vaak at. Namelijk pijnboompitten, amandelen, hazelnoten, eiwit, eigeel, lactose producten en……ik blijk niet helemaal lekker te gaan op tarwe en gluten. Na de eerste schrik ben ik wel aan de slag gegaan om te kijken of ik anders kan gaan leven. 

Dit lukt eigenlijk heel erg goed! Al mis ik wel oprecht mijn gekookte en gebakken eitje.Β Door de aanpassingen merk ik dat ik veel meer plantaardig ben gaan bakken en koken.Β 

Nu merk ik wel dat ik het spannend vind hoe ik mijn recepten ga benoemen. Wanneer ik overal ineens vegan achter zet schrikt dit veel mensen toch ook wel af. Zijn wij daarbij helemaal vegan gaan leven? Nee! Want vlees mag en kan ik namelijk nog wel eten.

Wat vooral β€œvegan” geworden is zijn mijn baksels. Zowel de zoete als de meeste hartige baksels.Β Ga ik alleen wanneer ik plantaardige boter gebruik dit vermelden? Of zet ik gewoon boter neer? Ik heb ervoor gekozen om de plantaardige variant voorlopig als optie te geven.

Plantaardig eten is namelijk wel echt prijziger dan de meeste niet plantaardige producten. Ik wil dat iemand zelf de keuze kan maken wat iemand gebruikt in de keuken.Β 

Wat gaat er dus veranderen op de blog? Nou meer plantaardige gerechten. Zowel in baksels als in avondeten.Β Ik hoop dat je deze verandering niet erg vindt…en misschien zelfs wel een fijne toevoeging vindt

Zelf merk ik namelijk dat ik doordat ik meer moest gaan experimenteren echt weer meer plezier heb gekregen in de keuken.

Nog meer veranderingen

Achter de schermen zijn wij overigens met nog meer veranderingen bezig πŸ™‚ Iets met ons logo….die is na 7 jaar ook wel een beetje aan verandering toe. Want ja de kids zijn groter geworden en wij hebben een paar rimpels erbij gekregen.

Tadaaaaa alvast een kleine onthulling betreffende ons nieuwe logo πŸ™‚ Ik kan niet wachten om alles te laten zien!

Ook zijn wij bezig om te kijken of we de functionaliteit voor jou als bezoeker kunnen verbeteren. Dus als je nog tips hebt wat je graag zou willen zien op de blog….kom maar door!Β 

Zo dit is al met al een heel verhaal geworden en misschien wat onsamenhangend en ik vind dit best heel spannend om te vertellen maar ik hoop echt dat je ons nog steeds met veel plezier blijft volgen en dat je met veel plezier zelf ook gaat experimenteren in de keuken.