Gezellig eten aan tafel of op de bank voor de tv

Gezellig eten aan tafel of op de bank voor de tv

Gezellig eten aan tafel of op de bank voor de tv? Voor ons is dit een heel gemakkelijke keuze. Eten doen wij namelijk het liefste aan onze eettafel. Voor ons is eten heel erg belangrijk en hangt dit samen met gezelligheid. In het weekend kunnen wij dan ook uren aan onze eettafel zitten. Eerst lekker borrelen om vervolgens te gaan avondeten en daarna koffie/thee te drinken met wat lekkers erbij.

Zelfs op doordeweekse dagen eten wij eigenlijk altijd aan onze eettafel. Zowel ons ontbijt, als lunch als avondeten nuttigen wij daar. Met onze Barbershop hebben wij dan ook een bewuste keuze gemaakt om zowel tussen 12.00-13.00 als tussen 18.00-19.00 dicht te zijn. Een moment van rust, een moment om alvast wat dingen van de dag door te nemen en vooral een moment om met ons gezin te genieten van het eten.

Eten wij dan nooit op de bank voor de tv? Ja duh!! Natuurlijk wel! Soms is het gewoon ook eventjes fijn om in joggingpak een zak patat met mayo en een goulashkroket weg te werken 😉

Eettafel het meest belangrijke meubelstuk in ons huis

De eettafel is misschien wel het meest belangrijke meubelstuk in ons huis. Een eettafel is het meest sfeerbepalend. Dat wij op zoek gingen naar een nieuwe eettafel hebben wij dan ook eerst goed nagedacht welke sfeer wij wilde hebben in huis. Ook belangrijk is om te weten met hoeveel mensen je ongeveer aan de eettafel wilt/kunt zitten. Zoals hierboven beschreven is voor ons de eettafel niet alleen het belangrijkste meubelstuk in onze eethoek maar überhaupt in huis.

Wij wilde dan ook graag een grote stoere tafel. Een grote tafel nodigt uit om aan te gaan leven. Je zal namelijk merken dat je aan een grote eettafel veel meer doet dan alleen maar eten. Zo werken wij ook aan onze eettafel. Wij hebben dagen ertussen zitten dat we om 08.00 s’morgens aan tafel zitten en rond 22.00 uur ‘s avonds pas daar weggaan. Heb je niet heel veel ruimte in huis maar wil je wel een grote tafel? Dan is een ronde tafel ook een hele goede optie. Thuis hebben wij hier ook veel discussie over gehad. Ik vind zelf namelijk een ronde tafel ontzettend gezellig staan. Helaas past een ronde tafel alleen niet goed binnen ons interieur. Maar hé, wat nu niet past qua stijl kan natuurlijk nog veranderen. Als je ons langer volgt, dan weet je dat wij regelmatig van interieur veranderen.

Uren aan de tafel doorbrengen op de juiste stoelen

Zoals je hebt gelezen brengen wij uren aan onze tafel door. Dat maakt natuurlijk niet alleen onze eettafel heel belangrijk maar ook onze eetkamerstoelen. Wanneer je uren moet zitten op stoelen die heel mooi zijn maar niet lekker zitten, dan ga je het niet heel lang volhouden aan tafel. Daarom zijn bij ons in de afgelopen jaren de eetkamerstoelen vaker veranderd dan de eettafel.

Wij hebben (helaas) vaak een keus gemaakt voor stoelen die vooral heel mooi waren om te zien. Na verschillende miskopen weten wij inmiddels veel beter waar wij op moeten letten wanneer wij eetkamerstoelen kopen. Zo willen wij graag eetkamerstoelen met leuningen en een hoge rugleuning. Zo kan je heerlijk achterover leunen in de stoel zonder meteen last van je rug en nek te krijgen. Momenteel hebben wij eetkamerstoelen die kunnen draaien. Whahaha ideaal om een beetje heen en weer te kunnen wiegen. Al denkt de jongste soms dat haar stoel ook dient als plaatsvervangende draaimolen 😉

Wanneer het model verder duidelijk is hoef je alleen nog met elkaar te gaan knokken welke stof en kleur het moet gaan worden. Onze stoelen hebben ook op dit vlak een metamorfose doorgemaakt. Wij waren altijd van donkere eetkamerstoelen. Een donkere kleur maakt de stoelen toch minder kwetsbaar voor vlekken. Ideaal natuurlijk met kleine kinderen die nog wel eens iets laten vallen. Toch hebben wij het de laatste keer aangedurfd om voor lichte eetkamerstoelen te kiezen. De kinderen zijn inmiddels oud genoeg om niet al te vaak te morsen/kliederen. Het maakt onze eethoek minder donker en minder zwaar. Daarnaast komt met de lichte stoelen onze stoere eettafel beter naar voren. Wij zijn nu heel blij en tevreden met onze eethoek maar wie weet voor hoe lang? Wij hebben nog zo veel wensen en dromen.

Dus blijf ons volgen en wij zullen jullie blijven verrassen 🙂