Column: zomer vieren met lekker eten en drinken. Onze zomer bestaat altijd uit veel genieten buiten. Ik heb voor het magazine Lekker Doen van Dirk Supermarkt weer een column mogen schrijven.
Dit keer geef ik je inspiratie over hoe je op een simpele manier lekkere drankjes kunt maken. Tevens deel ik het recept van een mega lekker zomers toetje met Hollandse Kersen.
Column: zomer vieren met lekker eten en drinken
Jippie….het is weer zomer 🙂 Dit is naast de lente ons favoriete seizoen. Ramen en deuren staan de hele dag open, je kunt lekker buiten eten/drinken en iedereen is gewoon een stuk gezelliger wanneer de zon schijnt.
In de zomer is er ook volop fruit verkrijgbaar. Naast dat fruit erg lekker is om te eten, kun je er ook een heerlijke fruitpunch mee maken. Voor een grote kan van ongeveer 2 liter heb je nodig: 250 ml limonadesiroop, (ik gebruik graag bosvruchten siroop), 500 ml 7-up, 750 ml Spa rood, 1 sinaasappel gehalveerd en in dunne schijfjes gesneden, 1 limoen in plakjes gesneden, handje verse frambozen, 2 perziken in stukjes gesneden, paar takjes munt en ijsblokjes. Dit meng je allemaal in de kan en smullen maar!
TIP: Je kunt de kan een paar aanvullen met de 7-up, Spa rood en limonadesiroop. Het fruit kun je vervolgens ook heerlijk oppeuzelen. Ook lekker is om nog stukjes meloen toe te voegen.
Mocktails
Onze oudste dochter maakt in de zomer graag mocktails. Eén van haar favoriete mocktails is met Ginger Ale en bessensiroop. Super simpel en super lekker om te maken. Meng in een glas 20 ml bessensiroop met 250 ml Ginger Ale en het sap van een halve citroen. Voeg ijsblokjes toe en een paar blaadjes munt.
TIP: sla eventueel op de blaadjes munt, zo komt er meer aroma vrij.
In de zomer zijn er ook volop verse Hollandse kersen verkrijgbaar. Na een zomerse avondmaaltijd is het natuurlijk super lekker om af te sluiten met een heerlijk zomers toetje. Dus duik de keuken in maak onderstaande trifle met verse kersen. Geniet van een heerlijke zomer!
Recept zomers toetje met Hollandse kersen
Zomers toetje met kersen
Equipment
- 4 glaasjes
Ingrediënten
- 6 stuk Odekoeken voorheen bekend als "Jodekoeken"
- 500 gram Hollandse kersen ontpit
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels
- 1,5 zakje vanillesuiker
Instructies
- Snijd de ontpitte kersen in stukjes (of maal ze grof in een keukenmachine)
- Hak de Odekoeken in stukjes.
- Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en vanillesuiker. Spatel voorzichtig de helft van de kersen erdoorheen.
- Bouw laagjes op in een glas beginnend met een laagje koek, het mascarpone mengsel en daarop de fijngehakte kersen. Je kunt meerdere dunne laagjes doen of gewoon 3 wat dikkere lagen.
- Sluit eventueel af met de kersenstukjes en eventueel wat extra fijngehakte koek.
- TIP: wees voorzichtig met het fijnhakken en ontpitten van de kersen. Het spettert behoorlijk en geeft behoorlijk vlekken. Whahaha en ja…dat weet ik uit ervaring.
- TIP: wil je dit toetje maken maar zijn er geen verse kersen? Gebruik dan eventueel vlaaikersen of kersen uit pot. (wanneer je vlaaikersen gebruik, gebruik dan ook het gelei) Qua hoeveelheden is dit naar eigen smaak.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.