Column: zomer vieren met lekker eten en drinken

Column: zomer vieren met lekker eten en drinken

Column: zomer vieren met lekker eten en drinken. Onze zomer bestaat altijd uit veel genieten buiten. Ik heb voor het magazine Lekker Doen van Dirk Supermarkt weer een column mogen schrijven.

Column: zomer vieren met lekker eten en drinken

Jippie….het is weer zomer 🙂 Dit is naast de lente ons favoriete seizoen. Ramen en deuren staan de hele dag open, je kunt lekker buiten eten/drinken en iedereen is gewoon een stuk gezelliger wanneer de zon schijnt. 

In de zomer is er ook volop fruit verkrijgbaar. Naast dat fruit erg lekker is om te eten, kun je er ook een heerlijke fruitpunch mee maken. Voor een grote kan van ongeveer 2 liter heb je nodig: 250 ml limonadesiroop, (ik gebruik graag bosvruchten siroop), 500 ml 7-up, 750 ml Spa rood, 1 sinaasappel gehalveerd en in dunne schijfjes gesneden, 1 limoen in plakjes gesneden, handje verse frambozen, 2 perziken in stukjes gesneden, paar takjes munt en ijsblokjes. Dit meng je allemaal in de kan en smullen maar! 

Mocktails

Onze oudste dochter maakt in de zomer graag mocktails. Eén van haar favoriete mocktails is met Ginger Ale en bessensiroop. Super simpel en super lekker om te maken. Meng in een glas 20 ml bessensiroop met 250 ml Ginger Ale en het sap van een halve citroen. Voeg ijsblokjes toe en een paar blaadjes munt. 

TIP: sla eventueel op de blaadjes munt, zo komt er meer aroma vrij.

Recept zomers toetje met Hollandse kersen

toetje met kersen

Zomers toetje met kersen

Ben jij ook zo gek op kersen? Maak dan zeker een keertje dit zomerse toetje met Hollandse kersen, mascarpone en krokante koek stukjes.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: dessert, Nagerecht, toetje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Hollandse kersen, kersen, mascarpone, simpel toetje, toetje, zomers toetje
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 6 stuk Odekoeken voorheen bekend als "Jodekoeken"
  • 500 gram Hollandse kersen ontpit
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels
  • 1,5 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Snijd de ontpitte kersen in stukjes (of maal ze grof in een keukenmachine) 
  • Hak de Odekoeken in stukjes.
  • Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en vanillesuiker. Spatel voorzichtig de helft van de kersen erdoorheen.
  • Bouw laagjes op in een glas beginnend met een laagje koek, het mascarpone mengsel en daarop de fijngehakte kersen. Je kunt meerdere dunne laagjes doen of gewoon 3 wat dikkere lagen. 
  • Sluit eventueel af met de kersenstukjes en eventueel wat extra fijngehakte koek.
  • TIP: wees voorzichtig met het fijnhakken en ontpitten van de kersen. Het spettert behoorlijk en geeft behoorlijk vlekken. Whahaha en ja…dat weet ik uit ervaring.
  • TIP: wil je dit toetje maken maar zijn er geen verse kersen? Gebruik dan eventueel vlaaikersen of kersen uit pot. (wanneer je vlaaikersen gebruik, gebruik dan ook het gelei) Qua hoeveelheden is dit naar eigen smaak.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer