Column: Moederdag en Vaderdag vieren. Hoe vieren wij moederdag en vaderdag? In ieder geval niet met cadeautjes. Hoe dan wel?
Dat lees je in de nieuwe column die ik voor Lekker Doen van Dirk Supermarkten heb mogen schrijven. Ik geef tevens een paar lekkere tips om te smullen op Moederdag en Vaderdag. (op alle andere dagen zijn de recepten natuurlijk ook lekker)
Column: Moederdag en Vaderdag vieren
Wat is het toch weer genieten dat het voorjaar in volle gang is. Het zonnetje wat schijnt, ramen en deuren kunnen weer open en alles staat buiten in bloei. Eind voorjaar/begin zomer is wat mij betreft het fijnste seizoen.
Ook gaan we weer Moederdag en Vaderdag vieren. Aan cadeautjes doen wij nooit tijdens dit soort dagen maar een zelfgemaakte kaart met een lieve tekst erin is natuurlijk altijd welkom. (hint…hint…hint)
Zelf kaarten maken is voor de kids ontzettend leuk om te doen en tijdens het maken mag er natuurlijk wel iets lekkers op tafel staan. Wat dacht je van verse aardbeien gedipt in gesmolten chocolade. Zo simpel om te maken en zo ontzettend lekker! Tevens is dit meteen een leuke tip om voor Moederdag te maken. Prik een satéprikker in een aardbei, dip deze in gesmolten chocolade en bestrooi eventueel met snoephartjes versiering.
Nu zijn vaders meestal niet van die zoetekauwen en daar heb ik ook een leuke tip voor. Namelijk hartige zelfgemaakte kaasstengels. Hiervoor heb je maar 3 ingrediënten nodig: 1 rol bladerdeeg, 150 gram geraspte extra belegen kaas en ei. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit, bestrooi met de geraspte kaas, vouw het bladerdeeg over elkaar (via de korte kant) en snijd in 8 repen. Draai de reepjes in tegengestelde richting, leg ze op de bakplaat, smeer ze in met geklust ei en bak de kaasstengels in 15-20 minuten goudbruin. Smullen maar!
Dus duik samen met de kids de keuken in om moeder of vader te verassen met een zelfgemaakte kaart en iets lekkers erbij. Wil je ook nog een lekker toetje maken voor Moederdag? Check dan ook ons artikel met ” 7 lekkere toetjes voor Moederdag“.
Ik heb ook nog een lekker ontbijtrecept voor je. Namelijk croissantrolletjes gevuld met lemon curd en frambozen. Heerlijk met verse geperste jus d’orange en een zacht gekookt eitje erbij.
Recept croissantrolletjes met lemon curd en frambozen
Croissantdeeg rolletjes met lemon curd en frambozen
Equipment
- 1 muffin/cupcake bakblik
Ingrediënten
- 1 rol croissantdeeg XL
- 100 gram mascarpone
- 3 eetlepels lemon curd flinke eetlepels
- 75 gram verse frambozen geen diepvries frambozen gebruiken
- amandeschaafsel
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffin/cupcake bakvorm in.
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en druk de naden dicht.
- Smeer het deeg in met de mascarpone en daaroverheen de lemon curd. Scheur de frambozen ongeveer door de helft en verdeel ze over het deeg.
- Rol het croissantdeeg met de korte kan op en snijd in 6 stukken. Leg de stukken in het bakblik. Bestrooi vervolgens de rolletjes met een beetje amandelschaafsel.
- Bak de zoete croissantdeeg broodjes/rolletjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi vlak voor serveren met een beetje poedersuiker.
- TIP: val niet meteen aan maar laat de rolletjes even een paar minuutjes iets afkoelen. Je verbrand anders echt je mond. Het lekkerst zijn de rolletjes als ze wel nog iets warm zijn.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.