Ingrediënten
- 3 eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 0,5 tl baksoda
- snufje zout
- 250 gram suiker
- 50 gram roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 250 gram Griekse yoghurt
- 2 citroenen
- 300 gram bramen
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers schuimig met de 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 50 gram roomboter. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met 0,5 tl baksoda en een snufje zout.
- Voeg aan het eidooier mengsel de Griekse yoghurt, de rasp en de sap van 1 citroen toe. Roer dit goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Spatel voorzichtig de eiwitten door het taart/cakebeslag.
- Vet een springvorm in met boter en leg op de onderkant een vel bakpapier. Knip het bakpapier rondom af. Giet het beslag in de vorm en bak de taart/cake in 45-55 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen alvorens je de taart/cake uit zijn vorm haalt.
- Meng de mascarpone met 3 eetlepels citroensap en 4 eetlepels poedersuiker. Smeer de taart/cake in met de mascarpone en verdeel hier overheen de bramen. Bestrooi eventueel met wat extra poedersuiker
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer