Buffalo Trace Bourbon

Buffalo Trace Bourbon

Deze bourbon whiskey van Buffalo Trace is voor mij echt een momentje genieten. Huh…een vrouw die van whisky houdt en ook nog eens die hierover schrijft? Ik durf er echt wel vooruit te komen dat ik een glas whisky op zijn tijd zeker wel kan waarderen. Voor onze andere blog B4men ontvangen wij zeer regelmatig whisk(e)y’s om te mogen reviewen. Wij hebben thuis inmiddels een kast van 3 meter helemaal vol staan met allerlei verschillende soorten dranken. Gelukkig hebben we nog steeds geen drankprobleem, al zou de kast dus anders doen vermoeden.

Whisk(e)y reviews

Ik heb besloten om af en toe ook over een lekkere whisky te schrijven op Familie over de Kook. Uiteraard zal Jan Willem de meeste alcoholische artikelen voor zijn rekening nemen maar soms komt er dus ook eentje van mijn hand. In de vorige zinnen zie je dat je whiskey en whisky kan schrijven, wat is het verschil? Dit antwoord is eigenlijk heel simpel. Het verschil zit hem in het land van herkomst. Whisky wordt gebruikt voor Canadese en Schotse whisky’s en whiskey met een ‘e’ ertussen wordt gebruikt voor Ierse en Amerikaanse whiskey’s. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik voornamelijk een liefhebber ben van Amerkiaanse whiskey’s omdat deze wat zoeter zijn. Je hebt ook hele rokerige whisky’s en deze vind ik persoonlijk echt niet lekker. Ik vind het naar een asbak ruiken en naar asbak smaken. Ieder zijn ding natuurlijk want Jan Willem is wel helemaal fan van rokerige whisky’s.

Buffalo Trace Bourbon
Buffalo Trace Bourbon

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon

Eerst een klein beetje geschiedenis! Deze bourbon wordt al meer dan 200 jaar op dezelfde manier gemaakt. De Buffalo Trace Distillery bestaat al sinds 1887 en ligt aan de Kentucky River te Frankfort in Amerika. Deze plaats ligt op de plek waar vroeger de bizons de Kentucky River overstaken als ze door Kentucky, Indiana en Illionois trokken. De Buffalo Trace Distillery is de oudste distilleerderij die constant heeft geproduceerd. Deze distilleerderij heeft zijn sporen dus echt wel verdient.

Proefnotities Buffalo Trace

Kleur: Goudkleurig
Neus: Het eerste wat je ruikt is vanille. Als je eenmaal iets verder ruikt, dan ruik je ook kruiden en mout. Hij ruikt dus zoet met een klein scherp randje
Smaak: Een zoetige smaak waar je bruine suiker, karamel maar ook de mout duidelijk in terug proeft. Ondanks dat ik niet van rokerige whisky’s houd, kan ik in deze whiskey de rokerige tonen wel waarderen.
Afdronk: Deze whiskey blijft lang in de mond maar op een prettige manier

Een voordeel van deze whiskey is dat hij ook super lekker te verwerken is in diverse gerechten. Je kan hem zowel in zoete als in hartige recepten verwerken. Als je het leuk vindt om een recept met deze whiskey terug te zien op Familie over de Kook, laat dit dan achter in de comments op de Familie over de Kook Facebook Pagina.

 

 

2 Comments
  1. Wij drinken deze bourbon vaak alsaperitif, met “Fever Tree” ginger-ale.

    Bij een whiky proeverij bij “De Wijnzaak” werd deze gepresenteerd.

Comments are closed.