Boerschappen Gemaksbox: lekker en gezond koken

Boerschappen Gemaksbox: lekker en gezond koken

Boerschappen gemaksbox om lekker en gezond te koken zonder zorgen. Ik denk dat iedereen inmiddels wel bekend is met een aantal boodschappenboxen die iedere week bij je thuis afgeleverd kunnen worden. Wij hebben zelf ook een paar jaar zo’n box gehad. Ideaal als je na een lange dag werken thuiskomt en binnen een mum van tijd iets op tafel moet toveren. Nou ja…toveren…..je moet het natuurlijk wel zelf koken. Je hoeft in ieder geval niet meer zelf na te denken over “wat” je op tafel moet zetten.

Toen wij twee weken geleden werden gevraagd of wij een samenwerking wilde opzetten met Boerschappen, vonden we dat dus ook heel erg leuk om te mogen doen.

Wat maakt de boxen van Boerschappen anders dan andere boxen?

Dit is wat Boerschappen zelf zegt over hun boxen…want ja…. er zijn 5 verschillende boxen. Namelijk de Complete Box, Oogst Box, Vegan Box, Vangst Box en sinds kort de GemaksBox

Wij zijn Boerschappen en wij doen het écht anders dan alle andere maaltijdboxen. Wél het gemak, wél de verrassende recepten, écht verse producten, écht duurzaam geteeld en de boeren krijgen wél een eerlijke prijs . Binnen 12 uur staan de producten van de boerderij op je aanrecht, inclusief supertoffe recepten van onze chefs. We bezorgen landelijk of je komt zelf je box ophalen bij onze 17 ophaalpunten.  Handig toch!

Boerschappen Gemaksbox

Per 1 september 2020 heeft Boerschappen een nieuwe box geïntroduceerd, namelijk de GemaksBox. Deze box bestaat uit 3 complete maaltijden inclusief kruiden. Je hebt zelf dus alleen de echte basis-benodigheden nodig zoals peper, zout, azijn en olijfolie om aan de slag te kunnen. Eén maaltijd is met vis, de andere is met vlees en je eet ook één dag vegetarisch. De maaltijden maak je binnen 25 minuten.

Alle verse ingrediënten uit de box komen dus van lokale boeren. Zo krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten en jij krijgt lekkere en écht verse ingrediënten. Ik denk dat we dit in de toekomst sowieso vaker gaan zien. Meer je producten aanschaffen bij lokale boeren. Waarom iets van ver halen als we in Nederland zulke mooie producten hebben.

De prijzen van de Gemaksbox zijn als volgt:

 • 2 persoons box – € 38,50
 • 3 persoons box – € 49,50
 • 4 persoons box – € 59,50
 • 5 persoons box – € 69,50
 • 6 persoons box – € 79,50
 • Gevarieerd eten: één keer vlees, vis én vegan.
 • 3 complete maaltijden inclusief kruiden.
 • Verse gerechten binnen 25 minuten bereid.
 • Voor 2, 3, 4, 5 of 6 personen.
 • Binnen 8 uur op te halen.
 • Of door heel Nederland dagvers bezorgd.
 • Flexibel, wekelijks opzegbaar.
 • Geen kleine lettertjes; je zegt per week op!

Wat hebben wij gekookt uit de Boerschappen Gemaksbox

WOENSDAG: CHICKEN UMAMI MET NOEDELS

Dit gerecht was echt ontzettend lekker en klaar binnen 20 minuten. Heel verrassend was de taugé gemengd met koriander en limoen. Dit ga ik zeker zelf ook vaker in recepten gebruiken. De saus die je erbij krijgt is volgens mij ook erg lekker op een burger. Whahaha just saying 😉 Ik miste alleen een beetje pit, dus heb ik zelf nog een snuf chilivlokken toegevoegd.

DONDERDAG: SHAKSUKA MET BROOD

Deze shakshuka was echt de favoriet van Jan Willem en mijzelf. Wat een smaakexplosie. Er gaat in de gerecht ook komijnekaas en dat was zo lekker! Ik zou dit zelf nooit gedaan hebben maar vanaf nu wel 🙂 Aan dit recept heb ik niets aangepast, behalve dat ik voor de foto een beetje gedroogde peterselie eroverheen gestrooid heb.

VRIJDAG: ROMIGE GNOCCHI MET ZALM

Beaudine en ik hadden echt enorm uitgekeken naar dit gerecht. Helaas viel het ons alleen een klein beetje tegen. De zalm en de gnocchi waren erg lekker qua smaak maar de dressing met dille vonden wij niet zo lekker. Nu is dille wel een kruid waar je echt van moet houden. Ik ga dit gerecht zeker een keertje namaken maar dan zonder dille erin verwerkt. 😉 Jan Willem lust überhaupt geen zalm, dus voor hem had ik de zalm ernaast gelegd. Je kan natuurlijk niet altijd alles even lekker vinden.

Kan je de box ook makkelijk opzeggen?

Een vraag die veel mensen waarschijnlijk zullen hebben is “hoe simpel is het om eventueel je abonnement voor de box op te zeggen” ?

Wanneer je een profiel aanmaakt op Boerschappen en je een box besteld, is dat voor in ieder geval 2 weken. Tenzij je echt niet tevreden bent na de eerste box. Dan kan je via mail of telefonisch de tweede box uiteraard meteen annuleren. Boerschappen kiest voor een aaneenschakeling van 2 weken bij aanvang om je de box optimaal te laten ervaren. Mocht er bijvoorbeeld de eerste week recepten bij zitten die je niet aanspreken of ingrediënten niet naar tevredenheid zijn, dan is de kans dat dat de tweede week ook zo is natuurlijk niet heel erg groot. In je aangemaakte profiel staat ook een grote opzegknop, waarmee je nadien het abonnement op elk moment kan opzeggen, pauzeren of zelfs gegevens per week kan wijzigen Zoals bijvoorbeeld je afleveradres of misschien wil je wel eens een andere box proberen.

Het gezicht achter Boerschappen

Stijn en Stephanie oprichters van Boerschappen

Oprichters van Boerschappen Stijn Markusse en Stéphanie Vellekoop. (Foto: Stijn Markusse)

Boerschappen is in 2013 opgericht door partners Stéphanie en Stijn. Stéphanie ging zichzelf verdiepen in voeding en vond dat de meeste voeding teveel bewerkt was en er teveel ongezonde toevoegingen in zaten. De winstoptimalisatie van bedrijven gaat vóór de kwaliteit en transparantie van producten. Haar partner Stijn kwam toen op het idee om zelf boodschappen te halen bij de lokale boer. Zo krijgt de boer een eerlijke prijs en zijzelf mooie en lekkere producten. Op die manier kregen Stéphanie en Stijn weer plezier in koken.

10 bevriende stellen werden gevraagd om 4 weken lang met hen mee te doen. Die vrienden waren zo enthousiast over de smaak en versheid van de producten en vertelden hierover ook weer tegen anderen. Zodoende sloten weer vrienden van vrienden aan. Er werd een bus gekocht, een locatie gehuurd, extra boeren werden gezocht en een site ging online. Zo ontstond Boerschappen! Inmiddels zijn Stéphanie en Stijn al 6 jaar al vol trots aan het werk in hun bedrijf. Alle producten die in de boxen zitten, zijn afkomstig van lokale boeren.

Jan Willem en ik vinden dit echt een heel goed initiatief. Daarom wilden wij de samenwerking ook graag aangaan. Veel boeren worden namelijk tegenwoordig door de grote supermarktketens echt uitgeknepen en houden amper iets over. Dit terwijl ze hard werken en veel tijd en liefde in hun product steken. De boer en zijn/haar product mag echt wel meer gewaardeerd worden.

O ja…..De boeren met wie Stèphanie en Stijn samenwerken gebruiken natuurlijke bestrijdingsmiddelen in plaats van chemische. Ook gebruiken de boeren geen antibiotica, tenzij het leven van het dier in gevaar komt. 

“Omdat wij altijd transparant zijn over onze samenwerkingen, willen wij eerlijk vermelden dat wij voor iedere box die via onze code wordt aangeschaft, een kleine vergoeding ontvangen. Door dit soort samenwerkingen aan te gaan kunnen wij jullie op Familie over de Kook blijven voorzien van lekkere recepten. Wij gaan echter alleen samenwerkingen aan waar wij 100% achter staan”