Big Tasty van de McDonald's namaken

Big Tasty van de McDonald's namaken
big tasty mcdonald's zelf namaken

Big Tasty van de McDonald's namaken

4.14 van 29 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel worcestersaus
  • ijsbergsla fijngesneden
  • 2 stuks trostomaten in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 100 gram plakjes ontbijtspek
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 100 gram Emmentaler geraspt

BIG TASTY SAUS

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 1 theelepel ketchup
  • 2 theelepels bbq saus
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel suiker meer als je de saus zoeter wilt
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 zoet-zure augurk zeer fijngehakt
  • 1 theelepel augurkensap
  • 1 theelepel rijstazijn

Instructies

  • Begin met het maken van de saus: dat is heel simpel! Hiervoor hoef je alleen maar alle ingrediënten te mengen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als je de saus dunner wilt hebben. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Meng het gehakt met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zeezout en 1 theelepel worcestersaus. Kneed dit goed door en vorm er 4 platte burgers van. Bestrooi de burgers aan beide kanten nog met een beetje vers gemalen zwarte peper. De burgers van de McDonald's zijn altijd plat, dus maak ze echt niet de dik. Laat de burgers even opstijven in de koelkast.
  • Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Grill de burgers gaar en goudbruin op de bbq of grillpan. Het vlees heeft maar een paar minuten nodig omdat het zo dun is. Grill tevens kort de hamburgerbroodjes. Leg de geraspte Emmentaler op de burgers.
  • Leg wat ijsbergsla op de onderkant van het broodje, daarop plakjes ontbijtspek, de burger met gesmolten Emmentaler, dan plakjes tomaat, flink wat Big Tasty saus en vervolgens de gesnipperde rauwe ui. Happen maar!!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer