Ga terug
+ servings
gehaktballetjes met pindasaus en rijst

Gehaktballetjes met pindasaus en kruidige rijst

simpel, snel en gezond eten! Het kan met deze heerlijke gehaktballetjes met pindasaus en kruidige rijst.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Nederlandse
Trefwoord: gehaktballetjes, gezond eten, kruidige rijst, makkelijke maaltijd, pindasaus, rijst
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 theelepels sriracha flinke theelepels (mag ook sambal zijn)
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • 1 eetlepel ketjap manis

PITTIGE PINDASAUS

  • 3 eetlepels pindakaas flinke eetlepels gebruiken
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • snuf zout
  • heet water hoeveelheid naar eigen inzicht

EXTRA'S

  • gefrituurde uitjes optioneel
  • 4 eieren gekookt en gehalveerd, optioneel
  • seroendeng optioneel
  • 450 gram diepvries sperziebonen of zak roerbakgroente
  • kroepoek optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en draai er 12 gehaktballetjes van. Bak gehaktballetjes gaar en goudbruin in een koekenpan of bak ze gaar in de airfryer. 
  • Ik bak zelf de gehaktballetjes graag in de airfryer. Zet de airfryer op 200 graden. Bak de gehaktballetjes voor 8 minuten. Zet de airfryer terug naar 155 en bak de gehaktballetjes voor nog eens 7 minuten. Draai de gehaktballetjes om na de eerste 8 minuten. 
  • Kook ondertussen de rijst volgens beschrijving op de verpakking of volgens mijn beschrijving van de kruidige en luchtige rijst.
  • Maak ondertussen ook de pindasaus: meng hiervoor alle ingrediënten en houdt de pindasaus warm op een zacht vuur.
  • Kook eventueel 4 eieren. Hardheid naar eigen smaak. Kook ondertussen ook de sperziebonen of roerbak een zak roerbakgroente.
  • Serveer de gehaktballetjes met de pindsaus, (kruidige) rijst, eieren en sperzieboontjes (of roerbakgroente) Lekker met gefrituurde uitjes, kroepoek en/of seroendeng.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook