Ga terug
+ servings
kip siam

Kip Siam

kip siam maken zonder pakjes en zakjes
4.62 van 18 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Trefwoord: cashewnoten, kip, kip siam, Knorr Wereldgerechten, rijst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet in kleine stukjes gesneden
  • 1 zak wokgroenten 400 gram naar keuze
  • 300 gram rijst
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 stuks bosui fijngehakt
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 2 eetlepels oestersaus flinke eetlepels
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel bruine suiker flinke theelepel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 gram gebrande en gezouten cashewnoten +extra voor garnering
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 100 milliliter lauwwarm water

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Maak ondertussen de kip Siam klaar: Meng in een schaaltje de oestersaus, ketjap manis,sambal badjak, bruine suiker, sojasaus en 125 milliliter lauwwarm water. Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote wok of hapjespan. Fruit de uien met de gember, knoflook, paprika en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe en bak dit rondom goudbruin en gaar. Voeg de zak wokgroenten toe en bak dit kort mee. (wij houden van bite dus ik bak het echt maar kort mee) Voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar. Meng 1 el maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit aan de saus toe. Laat eventjes mee pruttelen. Vervolgens voeg je de cashewnoten toe en dit schep je goed door de saus.
  • Serveer de rijst met de kip Siam en bestrooi eventueel met fijngehakte bosui en extra cashewnoten. Ook lekker uiteraard met kroepoek.