de week van familie over de kook: verdriet en blijdschap

de week van familie over de kook: verdriet en blijdschap

Wauw! Wat hebben wij in een rollercoaster van emoties gezeten afgelopen 2 weken. Soms liggen verdriet en blijdschap wel erg dicht bij elkaar. Laat ik beginnen met blijdschap. Familie over de Kook gaat echt ontzettend goed. Wij krijgen super veel leuke reacties en wij zijn heel erg blij om te zien en te lezen dat jullie echt met onze recepten aan de slag gaan thuis. Dit maakt ons erg trots en het geeft zeker de motivatie om door te gaan. Echter hebben wij ook veel verdriet gehad afgelopen week. Wij hebben namelijk de moeilijke beslissing moeten nemen om ons hondje Joy na 16 jaar te moeten laten inslapen. Ze was eigenlijk al ruim een jaar echt slechter geworden, maar ze ging de laatste tijd heel hard nog verder achteruit. Ze wilde vaak niet meer eten, had het erg benauwd en lag eigenlijk voornamelijk alleen nog op haar kussentje. Geen waardig leven meer dus. Alle respect voor Jan Willem, want hij is met haar naar de dierenarts gegaan om bij haar te blijven, tijdens het laten inslapen. Ondanks dat we nog Boyd, onze berner sennen hebben, Levi en Lois onze maine coon katten en 2 cavia’s, is het best stil in huis.

De week van Familie over de Kook

Iets wat ook voor veel blijdschap zorgde, was de levering van onze nieuwe koelkast. Wij mogen deze Instaview door-in-door koelkast van LG hebben in ruil voor een review op B4men. Hoe vet is dat!! Je snapt dat wij hier heeeeel blij mee zijn. Ik kan er wel omheen gaan draaien maar het is echt een waanzinnig ding! We gaan hem nog helemaal laten inbouwen, vandaar de tape op de grond. Even kijken hoe alles zou gaan passen met de nieuwe kasten. Jan Willem mag alleen wel iets vrolijker kijken πŸ˜‰ Ik heb besloten om ook een review te maken op F.o.d.K, dus binnenkort meer informatie over onze nieuwe koelkast.
Amaranthe had helaas veel kiespijn gekregen. Snel dus naar de tandarts en die constateerde een ontsteking. Helaas was haar kies niet meer te redden en moest deze eruit getrokken worden. Ik ben super trots op haar, want ze heeft geen kick gegeven. Hier probeert ze een “duck face” te doen maar dat lukt niet helemaal vanwege de verdoving. Toppertje!
De eerste dag van de vakantie begint goed met broodjes van croissant deeg. De ene helft heb ik gemaakt met kaas en de andere helft is met heel veel suiker en kaneel. Amaranhte kan niet wachten tot ze mag aanvallen….
Een maandagmiddag helpen bij mijn ouders in de zaak. De zomermaanden zal ik af en toe nog helpen, daarna is het echt over. Het valt niet meer te combineren met B4men en Familie over de Kook. Ik zal het wel gaan missen!
WAUW!!!!! Deze burger was echt de allerlekkerste burger die ik ooit gemaakt heb. Het recept van deze krokante kipburger komt snel op de blog. Nog even geduld dus πŸ˜‰
Onze nieuwe verslaving thuis, is deze sriracha super hot chili saus. Hij gaat momenteel overal in en op. Gelukkig zijn pepers heel gezond….
Ik ben altijd bezig in huis met veranderingen. Het moet nooit lang hetzelfde blijven, want dan word ik heel onrustig. Hier had ik de boel weer omgegooid en was super tevreden met het resultaat. Ik zal trouwens snel de nieuwe keuken laten zien. Ik wilde nog even wachten, omdat wij helemaal niet tevreden zijn met ons inductie fornuis en ik dit eerst opgelost wil hebben.
Yeah!!! Hoe maak je Beaudine en Amaranthe blij? Met een ijsje van de Mc Donald’s. Vinden wij ook geen straf hoor πŸ™‚ De kids nemen eigenlijk altijd een Mc Flurry en wij een Sunday met karamel….jammie!
Jan Willem heeft sinds 2 maanden een beugel en hij heeft hier behoorlijk spijt van. Hier ligt hij wel heel stoer voor zijn controle afspraak maar hij heeft ieder dag heel veel pijn van zijn beugel. Helaas moet hij nog ruim 1,5 jaar. Hopen dat hij het volhoudt.
Niet alleen Jan Willem moet eraan geloven, ook Beaudine moet aan een beugel. Ze was super zenuwachtig voor het inmeten maar alles is goed gegaan, buikpijn voor niets gehad.
Ik heb echt lekker gekookt afgelopen week al zeg ik het zelf. Deze pasta met zelfgemaakte pesto was echt onwijs lekker. Het voordeel van deze pasta is dat je hem zowel warm als koud kunt eten. Lekker met krokant brood en zelfgemaakte kruidenboter.
Helaas hebben wij dus afgelopen week afscheid moeten nemen van onze Joy. Ze is net geen 16 jaar geworden. Ze was absoluut niet het mooiste hondje maar ze was wel een heel lief hondje die ons veel blijdschap heeft gegeven. Jan Willem heeft op B4men een mooi eerbetoon aan haar geschreven.