Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

De afgelopen 2 weken zijn echt voorbij gevlogen. Wij zijn momenteel druk aan het aftellen voor onze vakantie. Nog een paar dagen en dan gaan wij heerlijk met kinderen vitamine D opdoen in het zonnige Egypte. Gelukkig hebben we een goede oppas thuis voor onze huisdieren, dus ik kan hun met een gerust hart achterlaten. We hebben er echt super veel zin in. We gaan daar namelijk helemaal NIETS doen! Alleen maar liggen…eten…liggen…. eten en dat 7 dagen lang. Uiteraard zullen wij jullie op de Familie over de Kook Facebookpagina lekker jaloers gaan maken met foto’s van heel veel eten en zon. Vanaf zaterdag komen er dus alleen een week lang geen recepten online. Ik heb Jan Willem en de kinderen namelijk moeten beloven dat er niet gewerkt wordt op vakantie. Ai…dat wordt wel even een dingetje voor mij.Β 

Thuis bij Familie over de Kook

Arme Jan Willem! Hier lacht hij maar hij verging afgelopen week echt van de pijn in zijn mond. Waarschijnlijk heeft hij door de griep en dus verminderde weerstand een flinke ontsteking aan zijn tandvlees gekregen. Inmiddels slikt hij antibiotica en de pijn is gelukkig zo goed als weg.
Vorige week zat ik bijna ieder dag wel met iemand bij de tandarts, want ook Amaranthe was aan de beurt. Helaas moesten bij haar 2 gaatjes gevuld worden. Gelukkig had ze veel steun aan haar knuffel Lady.
Beaudine moest eerst naar de tandarts en daarna moest ze op controle komen bij de ortho. Hier maakt ze met hem de afspraak dat ze toch echt haar blokbeugel vaker moet gaan dragen. Dus beaudine…ik weet dat je dit ook zal lezen….het staat nu ZWART OP WIT!!!!
Ik zal heel eerlijk zijn….heel gezond hebben we de afgelopen twee weken niet gegeten. De frituurpan heeft overuren gedraaid en ook het afhaaleten is denk ik niet meer op 1 hand te tellen. Straks na de vakantie moet daar echt verandering in komen! Gelukkig was het wel allemaal heel erg lekker en dit recept broodje Indische gehaktbal met pittige pindasaus komt snel online.
Je maakt amaranthe altijd erg gelukkig als we naar de bieb gaan. Omdat zij zich zo goed gedragen heeft bij de tandarts mocht ze een extra boek mee naar huis nemen.
Doordeweeks en op zondag ontbijten we altijd met zijn allen aan tafel maar op zaterdag mogen de kids op de bank (en dus voor de tv) eten. Heerlijk in makkelijke kleding en Boyd die Beaudine gezelschap houdt.
NOOOOOOO!!!!! Dat Boyd niet altijd lief is, bewijst deze foto wel. Dit is toch echt alles behalve leuk thuiskomen. Gelukkig was het niet de bank maar een sierkussen die hij gesloopt heeft.
Tja, geen griep meer maar we zijn nog steeds wel ontzettend verkouden. Hier is Jan Willem aan het stomen. Ik hoop dat als we straks terug zijn van vakantie we allemaal helemaal opgeknapt zijn.
Languit op de bank YouTube flimpjes kijken. Dit kan ze urennnnnn volhouden. Helaas voor Amaranthe stellen we tegenwoordig een limiet in.
Er werd gelukkig niet alleen maar slecht gegeten. Ik maakte ook deze super lekkere geroosterde tomatensoep met zelfgemaakte kruidenroomkaas klaar.
Op deze tiramisu met advocaat, bokkenpootjes en paaseieren was ik echt super trots! Het was echt waanzinnig lekker en deze tiramisu staat bij ons 2e paasdag dan ook op tafel. Hopelijk genieten mijn ouders hier net zo van als wij dat hebben gedaan.
Genieten van de eerste zonnestralen die naar binnen schijnen. Heerlijk op de bank met onze favoriete Italiaanse rode wijn. We hoeven helemaal niet naar Egypte hahahaha.
Zoals ik al vertelde….de frituurpan draaide overuren. Vinden de kinderen zoals je ziet helemaal niet erg!!!
Ja ja, ze kunnen wel lief zijn voor elkaar. Hier kwamen we s’avonds laat terug van opa zijn verjaardag. Al voordat we daar de straat uitreden lag Amaranthe al op Beaudine haar schoot te slapen…super schattig!
Nog meer patat en burgers!! Jan Willem wilde heel graag bij de KFC de nieuwe Zinger Stacker proberen. OMG, die vult!!!! Ik zat na een paar happen al propvol hahaha. Jan Willem heeft hem wel helemaal opgegeten maar ook wel met moeite hoor πŸ™‚
Nu Amaranthe steeds beter aan het eten is, groeit ze de pan uit. Het werd dus hoogtijd voor nieuwe kleding. Heel vervelend om te gaan shoppen met je dochter. Dit is momenteel haar favoriete outfit. Het hele setje heb ik gekocht bij de Shoeby.
JAAAAAAA ZON!!!!! De zon scheen dan wel, het was echt mega koud. Dat het zo koud was vorige week moest Boyd het toch echt met kleinere rondjes uitlaten doen. Ik ben blij dat de temperaturen inmiddels weer aan het oplopen zijn.
Afgelopen maandag waren Jan Willem en ik op een super gezellig persevent. Meestal zijn dit niet de meeste gezellige dagen maar ditmaal was alles heel goed geregeld. Hahaha zodra er lekker eten is zijn wij natuurlijk al snel blij. Het was een event wat voornamelijk gericht was op reizen. Hopelijk komen er leuke samenwerking uit. Wij zouden het namelijk super leuk vinden om jullie mee te nemen in de eetculturen van andere landen.