Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Ik heb eigenlijk zoveel te vertellen dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Deze Thuis bij Familie over de Kook staat voornamelijk nog in het teken van vakantie vieren. Eergisteren is Amaranthe begonnen in groep 5 en vandaag heeft Beaudine haar eerste echte schooldag op de middelbare school. Ik vind het geloof ik nog veel spannender dan zijzelf. Kleine meisjes worden echt veeeeeeeeeel te snel groot, dit zal je zometeen in de foto’s ook wel gaan zien. Onze week begon echt zo onwijs goed! Zondag kregen we namelijk een mailtje binnen dat we genomineerd zijn voor een Food Blog Award 2018 in de categorie Beste Recept. (Indisch stoofvlees in kokosmelk) Hoe onwijs tof is dat! Ik kan alle stemmen heel goed gebruiken, dus mocht je nog niet gestemd hebben dan zou ik het onwijs fijn vinden als je dit voor mij wilt doen. Dit kan via foodblogawards. Heb je wel al gestemd, dan mag je dit nog 9x doen hahaha. Ik hoorde namelijk maandagmiddag dat mensen wel 10x kunnen stemmen! Beetje vreemd maar goed. Dus als je je een moment verveeld…dan heb ik iets wat je kunt doen hahaha. 

Update over mijn metamorfose

Whahaha die gaat gestaag vooruit! Mijn haar was naar mijn mening een beetje mislukt, dus dat zijn we gisteren opnieuw gaan verven. Als je ons volgt op Instagram dan heb je waarschijnlijk in de stories al iets voorbij zien komen. Het echte resultaat zie je in de volgende Thuis bij Familie over de Kook. Mijn kledingkast is inmiddels wel gevuld met wat fleurige kleding maar ik durf het nog niet zo goed aan te trekken. Ik loop dus voornamelijk nog in mijn oude vertrouwde jeans en huisvest. In de vorige “Thuis bij Familie over de Kook” vertelde ik ook dat ik een proefles yoga ging volgen. Whahaha nou, dat is dus echt niets voor mij! Ik houd het dus lekker bij mijn Zumba Shape lessen. Genoeg alleen over mij, laten we gaan kijken wat er de afgelopen weken allemaal bij ons thuis gebeurt is. 

Thuis bij Familie over de Kook

kapper aan huis
Whahahah wat een giller! Toch wel ideaal om een kapper aan huis te hebben 😉 Het heeft gisteren een hele middag geduurd maar het resultaat is wel echt onwijs gaaf geworden.
kamperen met kinderen
Amaranthe mocht een paar nachtjes logeren bij haar vriendinnetje Thirza op de camping. Die twee hebben echt zoveel pret gehad! Echt heerlijk om te zien. Beaudine bleef ook slapen en kon eventjes tot rust komen daar. Super tof dat we vrienden hebben die dit voor onze kids wilden doen. Ook ideaal omdat Jan Willem en ik die twee dagen even konden knallen met werken.
Disney figuren
De eerste dag verbleven wij ook op de camping en met boodschappen doen in het centrum kwamen we allemaal Disney figuren tegen. Zo is boodschappen doen voor de kids natuurlijk helemaal super.
Strong Viking Family Run
Terwijl Patricia, ik en de kids boodschappen aan het doen waren, gingen deze mafkezen sporten. Helaas liep het voor Jan Willem niet helemaal lekker af omdat hij door zijn enkel ging. Strompelend kwam hij dus terug naar de camping. Hopelijk is hij op tijd hersteld voor aankomende zondag….dan gaan ze namelijk de Strong Viking Family Run lopen.
met de trein naar Amsterdam
Wij reizen echt bijna nooit met de trein. Ditmaal hadden we echter een zakelijke afspraak midden in het centrum van Amsterdam. Dan is het toch echt wel veel makkelijker en sneller om de trein te pakken. Het voelde net als een dagje uit hahaha.
plaattaart met appels maken
Mmmmmm deze plaattaart met appel staat momenteel best wel vaak op tafel. Super makkelijk om te maken en ook heel snel klaar. Ideaal ook als je onverwacht visite krijgt. Ik heb daarom altijd bladerdeeg en appels in huis.
flamingo pak van OppoSuits
Whahahaha staat dit pak Jan Willem niet enig? Jan Willem mocht op zijn blog B4men 2 van dit soort pakken verloten en zelf mocht hij er ook eentje uitzoeken. Ik vind super grappig staan maar ga zo echt niet naast hem lopen 😉 (grapje natuurlijk)
vrouwen en bbq'en
Ik begin het bbq’en steeds meer onder de knie te krijgen en stiekem vind ik het ook steeds leuker worden. Meestal maakte ik de recepten, maar het bbq’en deed Jan Willem. Tegenwoordig doe ik het steeds vaker zelf. Girlpowerrrrrr!!!!
bami met pangangsaus en groenten
Deze bami met pangangsaus en groenten was echt zo waanzinnig lekker! Helaas nog geen tijd gehad om het recept uit te schrijven…..maar hij komt echt op de blog.
foto's maken bij de NDSM werf in Amsterdam
Afgelopen zondag gingen we naar Amsterdam om bij de NDSM werf foto’s te maken. Jan Willem moest foto’s hebben van diverse outfits en een auto die we momenteel aan het testen zijn. De kids wilde gewoon toffe foto’s van hunzelf en ik….hahahah ik ga niet zo graag op foto’s….ik sloeg dus over.
van basisschool naar middelbare school
WAUW! Wat een prachtige meid is Beaudine aan het worden….zegt een super trotse moeder! Vandaag is dus haar eerste schooldag op de middelbare school en ik hoop zo dat ze het ontzettend naar haar zin gaat hebben. Beaudine heeft absoluut geen leuke basisschooltijd gehad en wij gunnen haar echt een nieuwe start.
shoeby outfit voor kinderen
Tadaaaaa onze jongste stoere meid in haar nieuwe Shoeby outfit. Een eigenwijze draak met een super eigen wil. Nog een paar nachtjes slapen en dat wordt ze gewoon alweer 8 jaar. (voor mij blijft ze echter altijd mijn kleine meisje)
zussen die lol hebben
Ze vliegen elkaar iedere dag wel een paar keer in elkaars haren maar gelukkig kunnen ze ook super veel lol hebben samen. Die momentel koesteren we dan dus ook enorm hahaha.
Langevelderslag strand
We hadden beloofd om nog een keertje voor het einde van de vakantie naar Langevelderslag te gaan. Hier had Amaranthe nog al haar kleding aan…..2 minuten later lag ze met alleen een onderbroek aan in de zee. Wat een waterrat is het toch.
Bij Hoogies Langevelderslag
Bij Langevelderslag heb je een snackbar genaamd Hoogies en die hebben echt een onwijs lekkere burger en friet. Zeker een aanrader als je daar een keertje bent. Hier loopt het water toch van in je mond!
friet eten bij Hoogies bij Langevelderslag
Niet alleen Jan Willem en ik vinden de friet daar erg lekker…..zelfs Amaranthe eet gewoon een heel bakje friet op. Vroeger konden we van haar nog wel een paar frietjes meepikken maar dat zit er helaas niet meer in.
Bardak in Amsterdam
Whahahaha de bende van ellende 🙂 We proberen altijd 1x per maand met vrienden van ons een diner date te maken. Hun zoontjes Cees en Pim zijn zulke heerlijke ondeugende ventjes. Het is altijd onwijs gezellig! De volgende date laten we alleen de kids thuis en gaan wij gezellig met zijn vieren eten bij Bardak in Amsterdam. Wij hebben daar pas geleden gegeten voor een review en dat was ons zo goed bevallen dat we daar heel graag nog een keertje naartoe willen.
recept chocolade whisky truffels
Voor B4men maakte ik deze chocolade truffels met whisky….die waren toch lekker! Nu zijn ze niet alleen lekker met whisky maar ook met een scheutje Licor43. Zou je het recept hiervan willen?
blouse van de Hema en broek van de Shoeby
Ik en kleur…..iets wat qua kleding niet echt heel goed samengaat. Daarom vroeg ik op Instagram de hulp in van mijn volgers of ik deze blouse van de Hema wel of niet moest houden. Iedereen stemde volmondig JA….dus inmiddels hangt hij netjes in de kast. Whahaha ik moet nog even gelegenheid vinden om hem ook daadwerkelijk aan te trekken. Ik kreeg ook heel veel vraag over de broek. Kan ik me voorstellen want die zit zoooo lekker. Ik heb hem gekocht bij Shoeby (mijn favoriete winkel) en hij is van het merk Vila. Ik heb hem inmiddels in zwart en groen….ze hebben ook een paarse maar ik heb geen idee waar ik die mee moet combineren.
rekbare boekenkaften van de Hema
Whahaha het leed wat kaften heet. Hier doet Beaudine net alsof zij heel hard aan het werk was maar in werkelijkheid was ik de sjaak. Wat een ellende was dat zeg! Alles scheurde onder mijn handen vandaan. Snel zijn we dus naar het centrum gereden om rekbare kaften bij de Hema te halen. Wat een ideale uitvinding is dat! Met nog geen 3 minuten was ik klaar. Ideaal! Ik heb alleen wel nu 7 rollen kaftpapier over 🙂
Nasi Goreng met kip en garnalen
Whahaha ik ben je wel lekker aan het maken met gerechten die allemaal nog niet op de blog staan. Vorige week maakte ik deze Nasi Goreng met kip en garnalen….wat een toppertje was dat. Uitaard komt die ook snel op Familie over de Kook. 

Ik wil echt nogmaals iedereen bedanken die op Familie over de Kook gestemd hebben voor de Food Blog Awards 2018. Hopelijk kan ik 24 september positief nieuws brengen. Zo niet, ik ben al zo ongelofelijk trots dat we genomineerd zijn….dit pakt niemand mij meer af!