Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Ondanks dat ik me al een paar dagen ontzettend beroerd voel is het me toch gelukt om weer een Thuis bij Familie over de Kook online te zetten. Afgelopen weekend werd ik namelijk gevloerd door mijn spastische darmen en niet zo’n klein beetje ook! Wat een pijn heb ik gehad. Ik lag echt op een gegeven moment te kronkelen over de vloer. Het is echt meer dan 15 jaar geleden dat ik zo’n heftige aanval heb gehad. De slechte eetgewoontes van de afgelopen weken (stokbrood…vet eten….wijntjes…cocktails) en de hoeveelheid stress werden eventjes teveel. Ik zal dus echt pas op de plaats moeten gaan maken en dit betekend voor jullie dat er de komende tijd iets minder recepten online gaan komen. 

Een persoonlijke note

Binnenkort ga ik starten met een proefles Kundalini Yoga. Ik vond/vind yoga altijd best “zweverig” en niets voor mij. Echter nu ik van mijn fysio op mijn kop heb gehad omdat mijn hele rug, nek en heupen vast zitten samennemend met dus mijn spastische darmen, zal ik  iets moeten gaan doen. Mocht jij bekend zijn met yoga, dan hoor ik graag jouw ervaring hiermee. Nu klinkt het allemaal heel erg zwaar op de hand maar gelukkig hebben we ook veel leuke dingen gedaan. We hebben vaak gegeten met onze vrienden, er zijn echt heel veel recepten gemaakt voor op Familie over de Kook (ik moet dus alleen nog tijd vinden om ze uit te schrijven) en ik heb mezelf een metamorfose beloofd. Uhhhhh echt waar? YEP! De kleuren haarverf zijn al in huis (Jan Willem verft altijd mijn haar….handig hè een kapper aan huis) en ik heb al wat nieuwe kledingstukken gekocht. Weg met alle te kleine kleding, de slobberbroeken en sneakers. Tijd voor fleurig kleding, hakken en weer passende skinny’s een maatje groter. Whahaha nu ik het zo opschrijf lijkt het wel alsof ik in mijn midlifecrisis zit 🙂 Kijk je weer mee naar onze weken!

Thuis bij Familie over de Kook

Maine Coon kat
Na de ontsnappingspoging van de katten vorige week, is deze meneer Levi echt een partij vervelend geworden! De hele dag loopt hij te miauwen….van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Ik ben blij als hij even een paar minuten zijn mond houdt en lekker in zijn mandje gaat liggen. Hahaha waar hij eigenlijk veel te groot voor is.
recept pittige kip van de bbq met ananas en sweet chilisaus
Deze pittige kipspiezen van de bbq met ananas (ik gebruik alleen het sap) en sweet chilisaus waren echt onwijs lekker! De kinderen hebben ook echt gesmuld en binnen no-time waren ze op 🙂
B4men fashionblog
Voor onze andere blog B4men gingen we diverse fashion foto’s maken. Super leuk altijd om te doen en gelukkig troffen we het met het weer. Ik ben echt jaloers op deze jas…..die wil ik ook!!!!
welke schoenen onder welke outfit B4men
Whahaha ik heb me echt rotgelachen…..wat een vreselijke outfit vind ik dit. De broek en shirt super gaaf maar dat hoedje en die slippers…..AHHHHH ziet er niet uit!!!
Mediterraanse hapjes
We hebben wel echt de afgelopen weken genoten van allemaal heerlijke hapjes. Gelukkig had ik hier wel een redelijk gezonde keuze gemaakt. Stokbrood met zaden, olijven en een Mediterrane tapenade…mmmm zo lekker!
Vogelpark Avifauna met kinderen
Samen met Amaranthe naar Vogelpark Avifauna. Ik was niet alleen met mijn “muppet” maar ook met een vriendin en haar dochter. Zij willen alleen niet op social media, dus vandaar dat ik alleen Amaranthe laat zien. Ooit ben ik met een schoolreisje in Avifauna geweest maar daarna nooit meer. Ik was erg benieuwd hoe we het zouden vinden. Het was echt super leuk en we zijn er echt een hele dag zoet geweest.
vogels voeren Vogelpark Avifauna
Dit was echt zoooooo leuk!! De vogels voeren met nectar. Helaas beet er eentje echt heel hard in Amaranthe haar arm, waardoor ze niet meer verder wilde blijven daar. Gelukkig waren we al eventjes binnen, dus geen probleem.
Vogelpark Avifauna met kinderen
Deze vogel past echt perfect bij Amaranthe haar persoonlijkheid.
Bunlimited Hotdogs ervaring
Wauw! Van dit soort pakketten die je opgestuurd krijgt om te mogen testen word je toch wel echt heel erg blij! De hotdogs vonden wij zo lekker dat we ze inmiddels zelf al vaak gekocht hebben (gewoon bij de AH). Er zijn twee varianten kwam ik achter….een normale en een Mexican. De Mexican vonden wij persoonlijk niet zo lekker. Ook grappig was dat ik een post op Instagram maakte waarin ik vertelde dat de curry uitjes echt favoriet waren en een week later kregen we een groot pakket met allemaal curry uitjes. Wij kunnen dus voorlopig wel vooruit 🙂
review Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Uit eten bij Bardak in Amsterdam. Een Israëlisch streetfood concept. Echt super lekker eten. Hier nam Jan Willem een komkommer rode peper Margarita. Lekker Lekker!!
desserts toetjes bij Bardak in Amsterdam
Whahaha de bedoeling was dat alle gerechten samen gedeeld werden. Beaudine had deze chocolade brownie echter zo snel op…..wij hadden dus pech 🙂
zelfgemaakte pasta met pastamachine maken
Jaaaaaa zooooooo blij met mijn pastamachine. Deze stond echt al jarenlang op mijn verlanglijstje. Er gaat echt niets boven zelfgemaakte pasta.
recept Italiaanse stoofpot
Ik maakte er meteen deze Italiaanse stoof met sukade bij. Helaas doordat ik ziek geworden ben, heb ik nog geen tijd gehad om het recept uit te schrijven. Nog even geduld dus.
recept Mediterraanse Orzo salade
Deze Mediterraanse Orzo salade met tonijn, fetakaas en gegrilde paprika is echt onwijs lekker en gezond. Je kan de salade zowel lauwwarm als koud eten.
3e gaatje in oren laten schieten
Whoop Whoop het begin van mijn metamorfose whahahaha. Ik heb een derde gaatje in mijn oren laten schieten. Eenmaal thuisgekomen wilde Beaudine ook heel graag een tweede gaatje erbij, dus zijn we snel terug naar het centrum gereden. Twee blije koppies! De overige veranderingen zien jullie hopelijk in de volgende “Thuis bij Familie over de Kook”
recept Koreaanse noodles wokgerecht met groenten
Ook gezond en super lekker is dit Koreaanse noodles wokgerecht bomvol verse groenten. Ik ben al begonnen met het schrijven van dit recept, dus ik verwacht hem uiterlijk einde van volgende week online te hebben.
B4men Barbershop
Jan Willem draag heel graag petten en daarom verkopen we ze nu ook bij ons in de B4men Barbershop. Eerst stonden ze bij ons altijd op de toonbank maar ik wilde ze een prominentere plek geven. Daarom heb ik ze bijna allemaal opgehangen. Gelukkig vond Jan Willem het eindresultaat ook wel tof.
recept gezonde avocado tonijnsalade maken
Deze avocado tonijnsalade met sriracha hebben we de afgelopen tijd echt super vaak gegeten. Heerlijk op brood (voor mij momenteel niet meer) maar ook als salade erg lekker. Leg er flink was sla onder en serveer met gehalveerde cherrytomaatje en extra bosui. Heerlijk!
Onze trots! Wat groeien de meiden momenteel hard. Beaudine is alweer bijna 12 en Amaranthe over een maandje 8. Gelukkig hebben we nog 2,5 week vakantie en kunnen we heerlijk genieten met zijn vieren.
selfies maken
Ik heb toch zo gelachen toen ik op mijn telefoon keek. Beaudine mocht weer een paar uurtjes oppassen op haar kleine vriendinnetje Naomi. Wat is er leuker dan allemaal gekke selfies maken. Komend weekend gaat Naomi met haar ouders en zus twee weken naar de camping en onze meiden mogen ook een paar nachtjes daar slapen. Die kunnen echt niet wachten! Wat een pret word dat 🙂
Familie over de Kook en B4men
Tja en dan zit je in dubio! Wat gaan we doen met onze blogs Familie over de Kook en B4men? Verder gaan….stoppen….het roer om…..hmmmmm keuzes!!!! Voorlopig hebben we toch maar weer besloten door te gaan. We zijn namelijk allebei wel heel erg trots op wat we neergezet hebben en willen/durven niet de stekker eruit te halen. Het is alleen wel echt heeeeeeeel veeeeeeeel werk. Voor B4men gaan we echter wel op een heel andere manier verder. Daar zijn we nu druk achter de schermen mee bezig. Vind je het trouwens leuk als ik je ook op de hoogte houd van onze ander blog?
mislukte shaksuka
Whahahaha ook als foodblogger lukken dus niet alle gerechten. Gelukkig reageerde iedereen wel super positief op mijn oproep of ik deze mislukte shakshuka wel of niet moest maken voor op de blog. De smaak was namelijk wel echt heel erg lekker….ook dit recept gaat komen maar nu nog even niet. Eerst even beter worden 🙂

In de laatste 2,5 weken van onze vakantie gaan wij nog Drievliet of Duinrell met de kinderen. (eerst even googelen wat leuker is) Gaan ze logeren bij hun oom en tante en mogen ze een paar nachtjes bij Patricia en Maarten (vrienden van ons) op de camping blijven slapen. Hopelijk vinden wij de tijd om mijn haar te verven en gaan Jan Willem en ik nog samen uit eten. De vakantie is echt veeeeeel te snel voorbij gegaan. Dus kom maar op met de herfstvakantie hahaha.