Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Het heeft weer zoals gewoonlijk ietsjes langer geduurd voordat deze “thuis bij Familie over de Kook” online kwam maar dat komt omdat ik jullie heel graag het resultaat wilde laten zien van onze vlonder. De vlonder is inmiddels gelegd en het is echt onwijs gaaf geworden! Nu kunnen Jan Willem en ik verder werken aan de tuin. Er komt namelijk nog een overkapping en dan moet alles nog helemaal afgewerkt worden. Er is dus nog veel werk aan de winkel! Alleen tijd is nog wel even een dingetje….die hebben we namelijk niet 😉

De vakantie begon super lekker toen we uitgenodigd werden door DELA en Rabobank om als VIPS whahaha ja ja als echte VIPS naar het DELA EK Beachvolleybal te komen kijken. Even eruit als gezin en genieten elkaar, van lekker eten, mooi weer en 2 spannende volleybal wedstrijden. Daarna ging Amaranthe op zomerkamp en oef, dat was wel even een dingetje hoor. Om je kind gewoon een halve week te moeten missen. Helaas kan het nooit lang goed blijven gaan bij ons thuis. Onze kat Lois was namelijk afgelopen maandag vermist en we hadden er een hard hoofd in dat ze nog terug zou komen. Ik heb nog nooit zoveel gehuild als die dag. Gelukkig werden we aan het einde van de dag gebeld door een buurman die verderop in de straat woont dat er een kat heel bang achter zijn vuilcontainer zat. Wij snel die kant op gerend….en jawel….daar zat ze. Toen moest ik nog meer huilen maar dan van geluk!  Kijk je mee naar onze afgelopen chaotisch weken: 

Thuis bij Familie over de Kook

vlonder en zwarte schutting met kwantum buitenverlichting
Hoe trots en blij kan je zijn met je tuin? Nou….heel trots!
hardhouten vlonder met zwarte schutting
Dus hier komen nog wat meer foto’s 🙂 Uitzicht vanaf de andere kant. We hebben besloten om de vlonder niet te behandelen zodat hij mooi kan vergrijzen en meer bij de vloer binnen gaat passen.
stenen plantenbak maken
Achter het zitgedeelte hebben we een stenen plantenbak gebouwd waar onze druif, cipres, tijm, rozemarijn en lavendel in staat. De bak die ernaast staat voor onze tuinkussens krijgt nog een houten ombouw.
buitenkeuken met zwart en groen.
Ik vind de tuin echt zo gezellig worden! Absoluut geen straf om in te vertoeven en met dit mooie weer lijkt het net alsof je in Italië bent 🙂
kwantum lichtsnoer zwart
Wij hebben ervoor gekozen om redelijk veel verlichting door middel van een lichtsnoer aan te brengen in de tuin. Zo kan je tot laat in de avond heerlijk buiten zitten.
recept salade met honing mosterdsaus, gegrilde kip en croutons
Met het super warme weer van de afgelopen weken heb ik lekker veel salades gemaakt. Deze salade met gegrilde kip, zelfgemaakte croutons en een zelfgemaakte honing mosterdsaus staat inmiddels al op de site. De overige salades moet ik nog uitschrijven.
DELA EK Beachvolleybal 2018
Zoals ik in mijn intro al vermelde, waren we uitgenodigd om als VIPS aanwezig te zijn bij het DELA EK Beachvolleybal. Dit was toch echt wel super gaaf! Hier waren we in de VIP lounge waar we voorzien werden van allemaal lekkere hapjes, die ook echt vers gemaakt waren. Geen straf dus om te eten….vooral de focaccia met gegrilde groenten op de middelste plateau was echt heel erg lekker!
zussenliefde
Hier smelt je toch van! Zo heeeeeeel af en toe kunnen ze ook super lief zijn voor elkaar. Dat soort momenten koesteren we dan ook 🙂
Dela EK Beachvolleybal 2018
Uiteraard waren we heel actief aan het aanmoedigen. De sfeer was er dan ook echt geweldig! Al ben je geen sportliefhebber dan nog had je het hier naar je zin. 
Dela EK Beachvolleybal 2018
Amaranthe zat er helemaal in. Zo gaaf! Wij denken dat zij later echt iets in de sport gaat doen. Whahaha let ook even goed op de nootjes tussen haar benen.
hapjes
Na een geweldige dag in Den Haag sloten we de dag thuis af met allemaal lekker eten. Dit is toch echt wel GENIETEN met hoofdletters.
recept zelf ijskoffie maken zonder roomijs en slagroom
Ik lust zelf geen warme koffie maar een ijskoffie met warm weer kan ik dan wel weer onwijs waarderen. Vroeger reden wij regelmatig naar de Starbucks voor een Frappuccino maar dat is echt best wel duur en bevat ook super veel calorieën. Mijn zelfgemaakte ijskoffie is super lekker en is ook nog eens gezonder…..nou ja….beetje dan.
KNGU zomerkamp
Onze kleine meid ging voor het eerst een paar dagen op Zomerkamp. Dit wilde zij al heel erg lang en dit jaar was het moment daar. Ze had er super veel zin in maar ik vond het toch nog wel een dingetje hoor. Gelukkig maakte haar enthousiasme een hele hoop goed….als je kind maar blij is.
zelf straten
Hahahaha mijn eigen stratenmaker aan huis 😉 Wat kan hij toch veel hé.
recept zelfgemaakte bieslookroomkaas
Waar hard gewerkt wordt moet natuurlijk wel lekker gegeten worden. Dus tussendoor een lekker stukje stokbrood met zelfgemaakte bieslookroomkaas en een ijskoud biertje. 
recept zalmsalade maken gerookte zalm
mmmmm deze salade met zalm was echt zooooo lekker!!!! Recept volgt hopelijk deze week nog.
buiten ontbijten in de zomer
Goedemorgen!!!! Heerlijk zondagochtend lekker buiten ontbijten met een kaasstengel en verse jus….was het altijd maar zomer.
sushi eten bij Shabu Shabu Hoofddorp
Wat is een vakantie zonder uit eten gaan? Precies…geen vakantie! Wij gingen sushi eten bij Shabu Shabu bij ons in Hoofddorp maar voor mij persoonlijk was dit niet voor herhaling vatbaar. Amaranthe heeft echter super goed gegeten en vond het heerlijk…..whahaha smaken verschillen 😉
broodje warme beenham met honing mosterdsaus
Een snelle lunch met de overgebleven honing mosterdsaus en die was me toch lekker! Zou je het recept willen hebben van mijn broodje warme beenham?
hoe pulled pork van de bbq bereiden
Pulled Pork van de bbq in de maak….mmmmm hiermee kan je toch zoveel lekkere recepten maken. Die avond maakte ik echter een simpel broodje pulled pork met coleslaw. 
Shoeby kleding meiden 11 jaar
Dat Amaranthe op kamp was, ging ik samen met Beaudine bij de Shoeby (haar favoriete winkel) shoppen. Wat een knappe meid hé….zegt een heel trotse moeder! Bij thuiskomst moesten er flink wat foto’s gemaakt worden van haar nieuwe kleding. Echt een tiener is ze aan het worden. Meestal super leuk maar soms……..
zomerkamp KNGU / ZOKA
Amaranthe was na zomerkamp helemaal kapot maar zo blij! Ze heeft het echt waanzinnig naar haar zin gehad en volgend jaar wil ze een hele week. Kan ik me tenminste een heel jaar voorbereiden hahaha.
Maine Coon katten
Tja en toen kregen wij maandag dus de schrik van ons leven toen bleek dat Loïs (de donkere kat) ineens weg was. De hele dag hebben gezocht en gelukkig werden we aan het einde van de middag gebeld door een meneer verderop bij ons in de straat, dat ze waarschijnlijk achter zijn vuilcontainer verstopt zat. Eenmaal daar aangekomen bleek het inderdaad Loïs te zijn. Wat een opluchting!!!! Ik ben jullie echt heel erg dankbaar voor jullie medeleven afgelopen maandag en het delen van ons bericht over haar vermissing. We hopen dit echt nooit meer mee te maken.

 

Voor diegene die vakantie hebben, geniet ervan! Voor diegene die nog aan het ploeteren zijn op werk….werk ze! Tot de volgende “Thuis bij Familie over de Kook”. Ik duik weer lekker de keuken in om nieuwe recepten te maken. Ik heb gelukkig weer genoeg energie en inspiratie!