Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Als je ons volgt op social media dan heb je het waarschijnlijk al een klein beetje gelezen. Familie over de Kook is iets veranderd.

Familie over de Kook bestaat inmiddels 5 jaar en iedere dag besteed ik minimaal 6 uur per dag aan de blog. Huh 6 uur?? Hoe dan?? Die vraag krijg ik heel erg vaak πŸ™‚

Recepten maken voor Familie over de Kook

Een recept komt natuurlijk niet zomaar op de blog te staan. Het start met het bedenken van een recept. Dit werk ik ouderwets eerst handgeschreven uit. Vervolgens ga ik het recept koken, eerst voor onszelf om te kijken of wij het echt lekker vinden. Met het recept naast mij, want eigenlijk tijdens het koken wordt het recept altijd verder aangepast. Theelepeltje wordt misschien eetlepel of andersom.

Vervolgens kook ik het recept nog een keertje (nee niet op dezelfde dag), dan maak ik er foto’s van en vervolgens schrijf ik het recept uit op de blog. Wanneer het recept online staat, deel ik het uiteraard binnen afzienbare tijd ook nog op onze social media kanalen. Daar komen gelukkig altijd leuke reacties op (bijna altijd dan). Daar wil ik natuurlijk wel op reageren. Juist de interactie met anderen vind ik namelijk super leuk πŸ™‚

Inmiddels staan er meer dan 1000 recepten op de blog waarvan ik iedere dag ook tientallen vragen krijg. Mensen die een allergie hebben en iets niet mogen eten, willen weten waarvoor een ingrediΓ«nt vervangen kan worden. Iemand lust iets echt niet maar de rest van het recept wel, dus help…..wat kan in de plaats ervoor gebruiken. Iemand zijn computer loopt vast en kan het recept niet meer zien. Help!!! Hoe moet ik het recept nu verder bereiden?? Dit is een kleine greep uit het soort mailtjes/berichtjes wat ik beantwoord per dag.

geld verdienen met een blog?

Omdat er dus echt heel wat uren “werk” per dag in de blog zit en ik amper iets verdiende met de blog heb ik besloten na heeeeeeeeel lang twijfelen om toch advertenties op de blog te laten plaatsen. Op deze manier kan ik toch nog wat verdienen. Behalve tijd kost het onderhouden van een blog namelijk ook gewoon geld. Gelukkig kreeg ik op ons berichtje op FB echt ontzettend veel lieve reacties. Dit was echt zooooooo fijn!!! Je mag best weten…..ik had behoorlijk buikpijn van de zenuwen.

Nu de stap is genomen betreffende de advertenties heb ik ook besloten om eigenlijk nΓ³g meer tijd aan de blog te besteden. Meer tijd voor het maken van nieuwe recepten. Misschien is het je al opgevallen maar de laatste weken zijn er bijna iedere dag nieuwe recepten online gekomen. Is dit blijvend haalbaar? Whahaha nee….uit enthousiasme ben ik gaan knallen maar dit blijkt eigenlijk in praktijk niet haalbaar te zijn. Wat is wel haalbaar? Ik wil uiteindelijk naar 3 Γ‘ 4 nieuwe recepten per week.

Maak je eigen online Familie over de Kook kookboek

Nog iets leuks? Jaaaaaaa!!! Sinds kort kan je namelijk online je eigen “Familie over de Kook kookboek” aanmaken. Je kunt voortaan al je favoriete recepten opslaan en heel simpel terugvinden in je eigen online kookboek. Hoe doe je dit: in beeld loopt er een roze tekentje mee. Wanneer je daarop klikt dan kan je een account aanmaken en ieder recept wat jou persoonlijk aanspreekt voortaan opslaan. Dit doe je dan weer heel simpel door op het hartje te klikken. Zo hoef je dus niet meer je favoriete recept iedere keer op te zoeken. Handig toch πŸ™‚

YouTube en filmen

Ook begin ik langzaamaan het filmen iets beter onder de knie te krijgen. Ik probeer dus vaker om naast foto’s van het recept ook filmpjes te laten zien van het gerecht. Hierbij krijg ik gelukkig ook veel hulp van de kids. Hopelijk vind je dit een leuke toevoeging op de blog. Wij zouden het ook erg leuk vinden als je ons op ons YouTube kanaal zou willen volgen πŸ™‚

Thuis bij Familie over de Kook

We beginnen met super goed nieuws!! Amaranthe ging zich inschrijven op haar middelbare school naar keuze en gelukkig is ze toegelaten. Op de dag van de uitslag had Amaranthe helaas corona en voelde zij zich niet helemaal top. Daarom vierde we het niet groots met taart maar wel met heerlijke zelfgemaakte koekjes. Stiekem vonden wij dit eigenlijk nog wel leuker en lekkerder dan taart.

Na bijna twee jaar lang wachten vanwege corona werden we een paar weken gebeld door het ziekenhuis dat Beaudine aan haar teen geopereerd kon worden. Zij heeft een kleine teen die omhoog en scheef staat, waardoor ze altijd pijn had met lopen. De operatie zelf is gelukkig voorspoedig verlopen. De pijn erna is Beaudine wel erg tegengevallen. Inmiddels zijn afgelopen maandag de hechtingen verwijderd. De ijzeren pin moet nog twee weken blijven zitten. Hopelijk kan ze daarna zonder pijn weer lopen en kan ze ook echt schoenen en slippers dragen die ze leuk vindt. Na de operatie kreeg ze een dikke knuffel van haar zusje en aten we sushi. Als je zo’n operatie gehad hebt dan mag je wel lekker verwend worden.

Ja ja…..we zijn weer aan het klussen geslagen. We hadden echt een prachtige kastenwand in de woonkamer maar helaas hadden we daar heel weinig opbergruimte in. Nu met de nieuwe kastenwand hebben we gelukkig een hoop kastruimte erbij πŸ™‚ We zijn nog niet klaar maar het begin is er. De komende weken gaan we rustig de wand verder afmaken.

Ik ben ook weer eens aan het veranderen geweest qua kleur op de muur. Voorheen was de muur lichtroze met okergeel en terracotta. Nu is hij donkergroen met camel en beige. Al heeft de beige (bovenste) kleur ook wel wat roze tonen. Bij de kringloop heb ik allemaal oude lijstjes met afbeeldingen op de kop getikt en daardoor hebben we een hele andere sfeer in huis gekregen. De laatste foto heeft overigens Beaudine voor mij geschilderd. Daar ben ik ook echt zoooooo blij mee!

Een aantal weken geleden werden wij uitgenodigd bij het Hard Rock Cafe om hun nieuwste burger The Messi Burger te komen proeven. Wat een joekel hΓ©! Hij was errugh lekker kunnen wij je vertellen. De timing kwam ook echt super goed uit omdat wij….zoals je net hebt kunnen lezen….druk aan het klussen zijn thuis. Even weg uit de troep was dus wel heel erg fijn.

Ik heb toch pasgeleden een jonge god aan de haak geslagen….sorry JW πŸ˜‰ Whahaha grapje natuurlijk. Die jonge god is gewoon Jan Willem zelf. Op de foto’s bij het Hard Rock Cafe kan je zien dat Jan Willem nog lang haar had. Althans….hij had het daar in een knot zitten…..maar het kwam echt tot over zijn schouders. Ineens was hij er helemaal klaar mee en moest ik de schaar/tondeuse erin zetten. Tadaaaaaaa 10 jaar jonger in een half uurtje werk.

Hallo mega kleurenexplosie!!! Wat een schitterende bos zijde bloemen vind je niet? Al een tijdje volgen bloombeejtess en ik elkaar op Instagram. Tess (de prachtige dame op de foto) heeft echt een te gekke bloemwinkel in Venlo en sinds kort is zij ook gestart met een webshop. Helemaal vanuit Venlo kwamen Tess en haar vriend Eric deze prachtige verrassing brengen. Wat een mega verwennerij. Na zo’n lange rit en mega cadeau liet ik ze natuurlijk niet met een lege maag terugrijden. Ik verzorgde een simpele maar lekkere lunch voor hen. Het was echt een gezellige middag en niet alleen online is de klik er maar ook offline. Ik ga dus even flink gebruik maken om reclame voor Tess te maken πŸ˜‰ Wil jij ook zo’n toffe bos bloemen, verse bloemen of te gekke woonaccessoires, neem dan zeker eens een kijkje bij Tess op de website.

Onze kat Levi heeft de afgelopen weken heel goed voor Beaudine (en hemzelf) gezorgd. Whahaha de hele dag kwam hij knuffels brengen en halen.

Ik ben zelf ook “Crea Bea” geweest en heb voor in de keuken twee tekeningen gemaakt om in de lijstjes te doen. De bedoeling was om de citroenen te combineren met de tekst maar ik vond die combinatie niet zo leuk staan. Zoals je op de tweede foto kunt zien heb ik uiteindelijk nog een tekening gemaakt met rode pepers. Dat past qua stijl beter bij elkaar en natuurlijk ook bij ons persoonlijk. Wij houden wel van een beetje pit πŸ˜‰ De plank in de keuken heb ik ook opnieuw ingericht en ik heb weer meer groen in huis aangebracht. Niet alleen in de keuken maar ik heb naast de bank ook een plantenhoek gecreΓ«erd.

Thuis bij Familie over de Kook

Hopelijk vond je het weer leuk om te zien wat wij allemaal uitgespookt hebben de afgelopen tijd. Tot snel weer!