Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Wij hebben het hele huis weer omgetoverd….ja ja…..voor de zoveelste keer ๐Ÿ˜‰ Ook moet ik eerlijk zijn dat het bloggen een beetje op een laag pitje heeft gestaan. De afgelopen weken, en nog steeds, struggle ik zo’n een beetje met alles. Familie over de Kook zijn wij 4 jaar geleden begonnen en inmiddels weet ik niet zo goed meer wat ik wil. Of eigenlijk weet ik heel goed wat ik wil maar durfde ik niet zo goed meer.

Voorheen deelde ik veel persoonlijke foto’s. Zowel hier op de blog als op onze social media kanalen Facebook en Instagram. Plotseling voelde ik alleen een enorme druk van het “moeten” presteren. Meer foodfoto’s, meer recepten en vooral mooiere foto’s. Ik maak altijd gerechten wat wij die avond ook daadwerkelijk eten. Dus geen planning en geen invloed op licht kwaliteit. Ik zeg altijd “what you see is what you get”. Toch voelde dat alleen niet meer zo. Ik raakte mijzelf kwijt, ging mijzelf met iedereen vergelijken en uiteraard was iedereen beter dan ik was.

Ik vond koken niet meer leuk, Instagram en Facebook niet meer zo leuk en ook het bloggen vond ik daardoor niet meer zo leuk. Na een gesprek thuis en met klanten in de zaak…die eigenlijk de persoonlijke verhalen ook wel miste….heb ik besloten om weer terug te gaan naar hoe Familie over de Kook was.

Dus wel die foto’s van ons persoonlijk met verhaaltjes en vooral weer plezier terug krijgen in koken en bloggen. Gaan daardoor de likes en volgers achteruit? Misschien wel. Is dat erg? Nee!!! Ik wil weer plezier krijgen in de dag en mijzelf niet de hele dag bezighouden met wat anderen van mij en van ons gezin vinden. Gelukkig weet ik dat er ook veel mensen zijn die het wรฉl leuk vinden om ons te volgen en juist wรฉl genieten van de persoonlijke verhaaltjes.

Zo, dat was een hele uitleg maar misschien snap je wel een beetje waarom het wat stiller was vanuit onze kant.

Thuis bij Familie over de Kook

Dit keer staan de foto’s in willekeurige volgorde omdat we natuurlijk een hele tijd niets geplaatst hebben.

Wij zijn pas een dagje in Zwolle geweest samen met Amaranthe. Wat een heerlijke dag was dat. We hebben de Peperbus beklommen, heerlijk gegeten en gedronken, heel veel gelopen en wij hebben een prachtige boekhandel bezocht, genaamd Waanders. Deze boekhandel is gevestigd in een 15e-eeuwse kerk en je kijkt daar je ogen uit. uiteraard moet dan ook de kookboeken afdeling goed bekeken worden.

Een tijdje terug kregen wij sappen van Healty People opgestuurd om te mogen proeven en daar maakte Beaudine en ik een super lekker drankje mee. Je kunt het een beetje vergelijken met een alcoholvrije sangria. Wat heb je nodig: 500 ml Healthy People sap naar keuze, (wij gebruikte de smaak Granaatappel-Framboos), 500 ml spa rood, 1 limoen in plakjes, 1/2 appel in plakjes, 1/2 citroen in plakjes, 1/2 sinaasappel in plakjes, sap van 2 sinaasappels, 2 steranijs. Alles mengen in een grote karaf, ijsblokjes erbij en klaar is kees. Serveer eventueel met een blaadje munt.

Jan Willem is weer helemaal happy dat de tuin zo goed als af is en hij weer lekker kan barbecuen. Ditmaal maakte hij een stoof van brisket met een linzen-rijst salade, tzatziki en gefrituurde uien. Echt super lekker! Het recept komt nog online.

Deze foto’s mogen natuurlijk niet ontbreken. Beaudine haar Make a Wish wensdag is namelijk in vervulling gegaan….springen uit een vliegtuig. Knettergek kind ๐Ÿ˜‰ Het was echt een fantastische dag! Een dag met een lach en een traan. Wij zullen deze dag nooit meer vergeten. Wat een prachtig werk doet Make a Wish.

Een dagje ons weer allemaal kind voelen ๐Ÿ™‚

Als je aan Amaranthe vraag of ze op de foto wilt, dan gaat ze ALTIJD gek doen! Gelukkig kan ze ook heel schattig op de foto staan ๐Ÿ˜‰ Op het strand waren de laatste keer echt heel veel grote kwallen te vinden.

Voor het eerst ging ik collecte lopen voor de Nierstichting. Ik vond het ontzettend spannend omdat je vaak negatieve verhalen hoort van mensen die heel erg boos worden maar gelukkig is dat reuze meegevallen. Er zijn gelukkig ook heel veel leuke mensen en vaak heb ik nog gezellig staan kletsen ook. Uiteraard moest Jan Willem ook doneren van mij ๐Ÿ™‚ Ik heb uiteindelijk een bedrag van 227,61 opgehaald. Een super mooi bedrag waar ik heel trots op ben.

Jan Willem en Amaranthe hebben de Mud Masters 5 km in Biddinghuizen gelopen. Wat een toppers!!! Beaudine en ik haten modder, (en rennen) dus wij hebben heerlijk op hen gewacht in het gras in het zonnetje. Amaranthe was helemaal kapot en sliep direct in de auto. Na zo’n top run heb je wel een burger bij de McDonald’s verdient ๐Ÿ™‚

Ik heb weer het nodige verandert in huis. Zo is de wand waar de televisie in staat niet meer spierwit en is de bank van crรจmekleurig naar felgroen gegaan. Ik zal binnenkort even mooie foto’s maken van het eindresultaat. Of nou ja….eindresultaat…..tot wanneer ik het weer zat ben!

WAUW!!!!! Soms komen er echt ontzettend mooie dingen op je pad als “foodbloggers”. Zo mogen wij de komende tijd deze pannen testen van Primecook. (en ja….we mogen ze dit keer ook houden ๐Ÿ™‚ ) Inmiddels ben ik er twee weken al mee aan de slag en ze zijn echt top! En nee, dit zeg ik niet omdat ik ze gekregen heb. De pannen zijn licht van gewicht, bakken niet aan, koken super fijn (ook op inductie) en het kleurtje is natuurlijk ook mega gaaf! Sterker nog, ik heb er speciaal een pannenrek voor gekocht. Binnenkort lees je nog veel meer over de pannen van Primcook op Familie over de Kook. Misschien een leuk idee om voor Sinterklaas of Kerst te vragen ๐Ÿ˜‰

Nieuwe pannen ๐Ÿ™‚

Mijn ouders hebben ons ontzettend veel geholpen met onze tuinverbouwing en als bedankje hebben wij hen meegenomen voor een picknick bij ons in het Haarlemmermeerse bos. Op de eerste foto zie je dat iedereen zijn stinkende best doen om de bal uit de boom te halen. Wat een giller was dat! Gelukkig is het uiteindelijk na een hoop gepor wel gelukt.

Gewoon random foto’s ๐Ÿ™‚ Foto 1: Amaranthe helemaal bij met haar ijskoffie bij Happy Italy. Foto 2: Beaudine en ik hebben het wandelen weer opgepakt. Super gezellig! Foto 3: Wanneer de mayo pot bijna leeg is, doe je er frietjes in….schud je een paar keer en eten maar! Ik vind dat dus echt mega smerig maar Jan Willem en de kids zijn er gek op. Foto 4: weer wandelen. Foto 5: Amaranthe weer aan de ijskoffie maar dit keer bij de Hema. Die is daar overigens echt super lekker. Foto 6: Beaudine helemaal happy met haar eerste outfit die ze van haar eigen kleedgeld heeft gekocht. Foto 7: Amaranthe ging op kamp. Ze heeft echt enorm naar haar zin gehad. Kleine meisjes worden groot. Foto 8: Jan Willem stuurt Beaudine een foto of ze de spijkerbroek misschien leuk vindt. Wij waren bij vrienden en hun oudste dochter paste helaas de broek niet. Dat vond Beaudine zeker maar helaas paste hij haar ook niet.

Hopelijk vond je het leuk om weer een aantal foto’s uit ons privรฉ archief te zien ๐Ÿ™‚ Tot de volgende keer!