Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

In deze Thuis bij Familie over de Kook laten wij zien dat wij weer een heel stuk verder zijn met de veranderingen in huis. Wij zijn de afgelopen twee weken flink aan het klussen geweest met weer een ontzettend tof resultaat! Al zeg ik het zelf ๐Ÿ˜‰ De kinderen koken steeds vaker gezellig mee en zeker bij Amaranthe merk je dat daardoor het avondeten ook een stuk beter gaat. Ook hebben wij te horen gekregen dat we voor komend jaar met Familie over de Kook een ontzettend leuke samenwerking mogen gaan doen. Wij worden namelijk teamlid van de DirkSquad. Wat dat precies inhoud zie je straks op de foto’s ๐Ÿ™‚

Thuis bij Familie over de Kook

Als je ons volgt op Facebook of Instagram dan heb je misschien wel het filmpje van Amaranthe haar nieuwe haren voorbij zien komen. Amaranthe was haar blonde haar weer zat en wilde graag weer blauw haar. Het is meer blauw/groen geworden maar ze is er in ieder geval super blij mee.

Deze video had Amaranthe op Instagram gepost

*druk op het play knopje om de video af te spelen*

maine coon kat uitlaten aan een tuigje

Onze kat Levi is afgelopen weken echt een hoofdpijn dossier geweest. Doordat de kinderen lange tijd thuisscholing hebben gehad is Levi gewend geraakt aan heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel aandacht. Nu Beaudine en Amaranthe weer naar school gaan, voelde hij zich erg eenzaam en bleef hele dagen miauwen. Amaranthe bedacht dat het misschien wel een goed idee zou zijn om met hem buiten te gaan lopen. Zo kan hij een frisse neus halen รฉn heeft hij aandacht. Gelukkig werkt dit goed en is het miauwen echt heel veel minder geworden.

Jan Willem en ik hebben niet stilgezeten de afgelopen weken. Wie ons overigens langer volgt, weet dat wij eigenlijk nooit stilzitten ๐Ÿ˜‰ Het steigerhout op de muur in de uitbouw heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een brickwall. Dit hadden wij al op de lange muur die van de woonkamer doorliep naar de keuken toe en hebben we nu dus verder doorgetrokken. Het was echt weer een mega klus!!!! Gelukkig is het wel al het werk waard geweest. Het resultaat is namelijk super tof geworden. De drie lijsten hadden we al en hingen verspreid door het huis maar hebben we nu naast elkaar gehangen achter de bank. Wel heb ik nieuwe posters besteld. Deze bestel ik zelf vaak bij Junique omdat ze daar echt heel veel keus hebben en redelijk snel leveren. Onze nieuwe bank zie je ook meteen op de foto’s. Het is de Soderhamn van Ikea. We hebben voor deze bank gekozen omdat hij vooral lekker zit (dat zat onze vorige bank echt totaal niet), de hoezen gewassen kunnen worden en omdat hij betaalbaar was. Uiteindelijk heeft deze bank ons niets gekost en hebben wij hem geheel betaald van de opbrengst van de vorige bank. Sterker nog….we hielden iets over ๐Ÿ™‚ Goed geregeld toch!

Amaranthe en Beaudine Thuis bij Familie over de Kook

Mega trost zijn wij op Beaudine en Amaranthe! Ondanks dat ze elkaar af en toe flink in de haren vliegen kunnen ze gelukkig ook heel vaak heel lief voor elkaar zijn.

Gezellig koken en bakken in onze nieuwe keuken ๐Ÿ™‚ Sinds onze keuken af is staan we echt veel vaker met zijn allen in de keuken.

Met Koningsdag hadden we gelukkig echt prachtig weer!!! Het voelt als een eeuwigheid geleden na alle regen en wind van afgelopen dagen. Ik heb heerlijk in het zonnetje gezeten met een boek en Amaranthe had zich helemaal in het oranje opgedoft. Die middag zijn we nog eventjes met zien vieren in de Waterleidingduinen gaan wandelen.

Wie denkt dat Jan Willem vaak in zijn eentje moet klussen heeft het mis! Ik vind klussen namelijk ontzettend leuk en durf dus ook gerust te rammen ๐Ÿ˜‰ Op de rechter foto zie je al een beetje het resultaat. Het sloophout heeft namelijk plaatsgemaakt voor zwarte tegeltjes. Hierdoor is de keuken meer รฉรฉn geheel geworden. Zelf ben ik echt mega blij met het resultaat maar Jan Willem vind het echt zonde. Binnenkort gaan we met latjes….die tot het plafond gaan lopen….een kleine afscheiding maken tussen de keuken en het eetgedeelte. Binnenkort dus meer hierover!

Lief klein konijntje! Soms denken wij weleens dat Amaranthe verkeerd geboren is en eigenlijk een konijn had moeten zijn ๐Ÿ˜‰ Je kan haar namelijk niet gelukkiger maken dan met een zak sla, wortelen of komkommer. Als wij bijvoorbeeld bij onze ouders of schoonouders gaan eten, dan zorgen zij er ook altijd voor dat ze komkommer in huis hebben. In haar eentje eet ze dan zo’n hele komkommer op.

Haastige spoed is zelden goed toch??????? Vorige week dacht ik even “snel” te gaan douchen maar pffff dat pakte even anders uit. Ik gleed namelijk uit en knalde met mijn scheen tegen een stenen opstaande rand in de douche. AUW!!! Al heb ik wel iets meer gezegd toen dan alleen “auw” ๐Ÿ˜‰ Gelukkig was de zwelling na een paar dagen weg en zit er nu alleen nog een flinke blauwe plek. Voortaan dus beter opletten!

Even random foto’s van onze draak Amaranthe: foto 1: in de ochtend noodels eten met een huispak half aan…..Jan Willem en ik moesten zo lachen toen we haar zo zagen zitten. foto 2: Amaranthe is niet altijd vrolijk….hier kreeg ze haar zin niet en ging ze boos zitten mokken. foto 3: McDonald’s…….je kan haar bijna niet gelukkiger maken! Kind van haar moeder ๐Ÿ˜‰

Er staat sinds een paar dagen ook een nieuwe stoel in de hoek maar daar zijn Lois en Levi niet heel erg blij mee. Die missen hun ruimte om bij elkaar te kunnen liggen. Meestal verkoop ik eerst iets voordat ik iets nieuws koop maar de rotan stoel heb ik….of eigenlijk Jan Willem…. op de vliering gezet. Ik kon er geen afscheid van nemen omdat ik hem nog steeds wel erg leuk vind. Ik zal voor de volgende “Thuis bij Familie over de Kook” kijken of ik een korte video kan maken van onze woonkamer/keuken.

Wij mogen komend jaar gaan samenwerken met Dirk van den Broek…..hoe gaaf!!! Ook komen er een aantal keer per jaar themaweken bij de Dirk en daarvoor krijgen wij dan een Themabox aangeleverd. Met die producten gaan wij dan allemaal lekkere recepten maken. Zelf haalde wij al heel vaak onze boodschappen bij Dirk omdat ze een hele grote verse groente/fruit afdeling hebben en de supermarkt heel ruim is opgezet. Dus geen gedoe dat je continue moet wachten op anderen die in een gangpad staan. Ik vind boodschappen doen nooit zo erg maar ik wil wel graag opschieten qua tijd ๐Ÿ˜‰ Hopelijk gaan onze recepten bevallen en komen ze op de site van Dirk van den Broek te staan…..dat zou echt te gek zijn!

Onze favoriete recepten van afgelopen weken

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

TACO’S MET KRUIDIGE KIP EN WOKGROENTE:

taco's met kruidige kip en wokgroente

MEXICAANSE BURRITO’S A LA KNORR WERELDGERECHTEN:

Mexicaanse Burrito's recept Knorr

BROODJE MET ITALIAANSE GEKRUIDE KIP EN MOZZARELLA:

broodje met Italiaanse kip

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken