Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Hoi Hoi…..vandaag hebben wij weer een “Thuis bij Familie over de Kook”. Wat hebben wij de afgelopen tijd allemaal meegemaakt en gegeten. Het is thuis gelukkig allemaal in stuk rustiger vaarwater gekomen. Daardoor is er weer ruimte qua tijd en vooral voor nieuwe ideeรซn. Stilzitten is niets voor ons en daar worden wij juist misschien wel onrustig van ๐Ÿ˜‰ Kijk je dus weer mee naar ons online dagboek.

Thuis bij Familie over de Kook

Laten we beginnen met een kijkje naar onze nieuwe verbouwde keuken. Ik ben nog steeds zo blij met het resultaat. Qua styling is het nog niet helemaal naar mijn zin maar dat heeft vaak even nodig.

Wij houden heel erg veel van wandelen en รฉรฉn van onze favoriete natuurgebieden om te wandelen is de Waterleidingduinen. Je kan de herten daar echt bijna aanraken zo dichtbij durven ze te komen.

Thuis bij Familie over de Kook

Eens in het kwartaal ontvangen wij een heerlijk pakket van het PR bureau Kroon op het Werk. Wij krijgen dan altijd meteen zin om met de producten aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik al een paar heerlijke recepten gemaakt. Zo hebben we met de Old Amsterdam pittige kaasvlinders gemaakt. (recept daarvan volgt nog) Met de volkoren pasta heb ik pasta met geroosterde groenten en chorizo gemaakt en met de Servero fruitmoesjes heb ik een heel simpel toetje/ontbijt met vers fruit en Griekse yoghurt gemaakt. (recept staat op onze Instagram pagina) Met de overige ingrediรซnten gaan wij nog aan de slag.

TROTS met enorme hoofdletters zijn wij op onze eigen “kledinglijn” voor mannen. Wij begonnen begin dit jaar met hoodies en inmiddels hebben Jan Willem en ik dit uitgebreid met shirts, truien, petten en sport shirts. Almar heeft ons geholpen met het logo aan te passen. Ieder seizoen willen wij namelijk ons logo een nieuwe look geven. Met Kerst willen we ook een “foute” Kerstrui uit gaan brengen. De kleding gaan we verkopen in onze B4men webshop.

Thuis bij Familie over de Kook

Wat een portret is Amaranthe toch ๐Ÿ™‚ Met haar beste vriendinnetje deden ze online een challenge wie zich het “lelijkst” kon opmaken. Gelukkig ging alle make-up er redelijk makkelijk af.

Afgelopen week hebben wij de woonkamer omgegooid….whahaha ja voor de zoveelste keer. Waar nu de lange en lage kast staat, stond de bank. Waar nu de tv hangt, hingen de schilderijtjes die nu op de kast staan. De schilderijtjes hebben wij niet gekocht. Nee…die heeft Beaudine voor ons gemaakt. Ze heeft alle schilderijen gemaakt, behalve die met de tekst. Wij vinden ze onwijs mooi geworden en wij zijn dan ook echt mega trots op haar. De muur waar nu de bank tegenaan staat gaan we over een maandje ook veranderen. We gaan de brickwall verder uitbreiden. Nu loopt die muur tot de uitbouw maar deze gaan we ook doortrekken de uitbouw in. Het gaat denk ik onwijs gaaf worden! Zodra we van start gaan, nemen we je uiteraard weer mee in ons klusproces.

Thuis bij Familie over de Kook ijsje halen

YES!!! De ijscoman komt weer in de straat. Zodra de kinderen het melodietje horen stormen ze altijd naar beneden met de woorden…”please please please mogen we een ijsje bij de lekkere ijscoman”.

Eindelijk kon Amaranthe haar Shoeby cadeaubon gaan inwisselen. (ze was jarig in september….oeps!) Amaranthe heeft een uitgesproken mening over welke kleding ze wel en niet leuk vindt. Samen shoppen is dus best een uitdaging. Als ze eenmaal een outfit gevonden heeft dan is ze er ook wel echt mega blij mee. Daarom heeft ze dus een smile van oor tot oor ๐Ÿ™‚

Vrienden van ons hadden zelf zalm gerookte en die was me toch een partij lekker! Ik maakte er dit heerlijke broodje met avocado en een zacht gekookt eitje mee. Beaudine vond het ook totaal geen straf om onder schooltijd thuis te kunnen eten. Is weer eens iets anders dan een kleffe boterham mee naar school.

Amaranthe en ik gingen een online TEX MEX kookworkshop volgen en wat heeft ze goed haar best gedaan. De taco’s met bloemkool waren echt ontzettend lekker geworden. Komende week gaan Amaranthe en ik ook weer samen koken. Jan Willem is jarig en ze wil heel graag samen een drie gangen menu gaan maken. Ze heeft het hele menu al bedacht. Vooraf een Thaise kippensoep, het hoofdgerecht pasta met Boursin en spekjes en als dessert gaan we een crรจme brรปlรฉe maken.

Onze favoriete recepten van afgelopen tijd

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

PASTA MET GEROOSTEDE GROENTEN EN CHORIZO:

pasta met geroosterde groenten en chorizo

ITALIAANSE HAMBURGER MET KRUIDIGE KETCHP EN PESTO:

Italiaanse hamburger met pesto, kruidige ketchup en mozzarella

QUICHE MET WITTE ASPERGES, CHORIZO EN FETA:

quiche met witte asperges, chorizo en feta

MACARONI MET GEHAKT EN KETJAP:

macaroni met gehakt in ketjap

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken