Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Vandaag in Thuis bij Familie over de Kook laat ik alvast wat foto’s zien van onze keukenverbouwing tot dusver. Deze verbouwing stond eigenlijk al afgelopen zomer op de planning maar het kwam er iedere keer maar niet van. Nu is in de loop van de afgelopen maanden het hele idee van de keukenverbouwing wel ietsjes groter geworden moet ik eerlijk bekennen. Op de planning stond namelijk niet dat we de muur tussen de keuken en woonkamer zouden gaan slopen πŸ™‚ Nu we dit wel gedaan hebben vragen wij ons af waarom we dit niet 15 jaar geleden al gedaan hebben. Wat een enorme ruimte gevoelsmatig is erbij gekomen en wat hebben we heel veel meer daglicht in huis. Wij zijn ontzettend blij dat we deze keuze uiteindelijk toch gemaakt hebben.

Hoe gaat het met Beaudine

Met Beaudine gaat gelukkig alles steeds beter. Ze is weer begonnen met fysio omdat de chemokuur toch wel meer impact heeft op langere termijn dan ze/we gehoopt hadden. Beaudine heeft echt een hele fijne fysio en in korte tijd merkt ze al veel meer verschil. Ze is lichamelijk nu ook veel sterker aan het worden. Haar EMDR behandelingen zijn inmiddels afgerond en de nare flashbacks naar de afgelopen 2,5 jaar komen nu steeds minder voor. Het begint inmiddels allemaal een beetje zijn plek te krijgen.

De Corona Crisis voor ons persoonlijk

Tja… en dan is er natuurlijk nog de Corona Crisis. Wij krijgen ontzettend veel lieve berichtjes van mensen die vragen hoe het met ons gaat. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit lastig te beantwoorden vind. In principe gaat het namelijk op zich wel goed. Wij zijn allemaal gezond, we hebben elkaar en kunnen ons hoofd boven water houden. Toch merk ik dat er… vooral bij mijzelf… een hoop frustratie zit. Het niet open mogen met je zaak en het daarvoor niet fatsoenlijk financieel gecompenseerd worden door de overheid doet veel verdriet. Wij hebben gelukkig altijd gespaard en kunnen tot op heden al onze vaste lasten betalen maar leuk is anders. Je ziet namelijk je spaargeld als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Toch zijn wij ook dit keer weer niet bij de pakken en neer gaan zitten. Jan Willem en ik hebben kei en keihard gewerkt om een webshop te bouwen voor onze barbershop. Alles hebben we zelf gedaan en inmiddels is de B4men Webshop een feit! Onze eigen klanten maar ook anderen kunnen nu online hun haar en baard producten bestellen. Tevens hebben wij eigen B4men Hoodies laten bedrukken. Dit zijn stoere en kwalitatief goede hoodies geworden. Op de hoodies verdienen wij zelf niet veel maar wij vinden het echt te gek dat mensen het tof vinden om met ons logo te willen lopen. De eerste reacties op de webshop zijn dan ook hartverwarmend en gelukkig zijn een hoop klanten ons echt trouw! Dit voelt heel erg fijn.

Thuisonderwijs

Zoals bijna alle kinderen in Nederland hebben Beaudine en Amaranthe ook thuisonderwijs. Dit gaat gelukkig ontzettend goed! Zowel Beaudine als Amaranthe werken heel erg goed en zelfstandig. Ze doen super hun best en wij zijn heel erg trots op de kids. Wij hebben ook echt wel het geluk met Amaranthe haar juf. Wat een topper is dat! Zij geeft de kinderen les van 08.45 tot 12.00 en van 12.30 tot 14.00. Op deze manier blijft Amaranthe geconcentreerd en zal hopelijk de achterstand niet heel erg veel worden.

Nieuwe auto

Afgelopen weken hebben wij flink ons uitgaven patroon onder de loep genomen. Waar kunnen we eventueel allemaal op besparen? Inmiddels hebben we een aantal onnodige lidmaatschappen opgezegd en hebben we verzekeringen overgesloten. Op de boodschappen konden we ook wel gaan bezuinigen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit heel erg goed lukt en dit wil ook zeker na de Corona Crisis blijven voortzetten.

Wij hebben ook gekeken naar de kosten van onze zakelijke lasten en dus ook naar onze lease auto. Wat blijkt…..met een nieuwere auto gaan we flink lager in maandlasten zitten. Ik vond dat maar raar en had elke keer het idee dat er allemaal vreemde addertjes onder het gras zouden zitten. Nu ben ik geen rekenwonder (nog zachtjes uitgedrukt) maar het blijkt…en is… vrij logisch. Doordat we nu een auto in te ruilen hebben, betaal je uiteindelijk minder dan de vorige keer dat we het lease contract afsloten.

Omdat we voortaan gaan kamperen in plaats van vliegvakanties, moest het wel een auto gaan worden met een beetje ruimte. Ons eerste idee was om een bus te gaan rijden. Dit bleek echter financieel totaal niet haalbaar en dus moest het een normale personenauto gaan worden. Ik zal je een heel verhaal besparen over onze zoektocht…dat ging namelijk van A naar Z πŸ˜‰

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een Mazda 6 station auto. Jan Willem zag deze auto in Waddinxveen bij de Mazda dealer staan en er zat een hele flinke korting op. Na een proefrit en fijn gesprek met de autodealer, konden wij een super goede deal maken. Het is dus een win-win situatie geworden. Een nieuwe en super mooie auto (al zeg ik het zelf) en heel veel minder maandlasten.

Zo zie je maar dat het echt lonend kan zijn om eens goed naar je maandelijkse uitgaven te kijken. Niet alleen in crisistijd!

Kijk je mee

Op bovenstaande foto’s zie je de vorderingen van de keukenverbouwing. Ook heb ik eindelijk na maanden een nieuwe kleur gevonden voor op de muren. Het is uiteindelijk de kleur Brave Ground van Flexa geworden.

Levi vindt het maar wat gezellig dat Amaranthe nu zoveel thuis is. Zoals gewoonlijk is Amaranthe altijd haar “gekke” zelf πŸ˜‰

Later als wij groot zijn πŸ˜‰ dan willen wij heel graag op een boerderij wonen met nog veel meer huisdieren. Zo wil ik heel graag geitjes en kippen en Jan Willem zou heel graag varkens willen hebben. Voor nu doen we het met onze lieve Berner Boyd, katten Levi en Lois en Amaranthe haar hamster Snuffie.

Tadaaaaaa!!!! Dit zijn de hoodies die we hebben laten maken met het logo van onze Barbershop. Deze hoodies zijn eventueel verkrijgbaar in onze B4men Webshop.

Thuis bij Familie over de Kook

Eind december mocht Beaudine dan eindelijk haar bloemenkraal in ontvangst nemen van de oncoloog. Deze kraal betekent het einde van alle behandelingen.

Jan Willem en ik zijn…of nou ja eerder “waren”… weer begonnen met hardlopen. Door weer en wind! Dan mag je natuurlijk ook af en toe een lekker wijntje nemen.

Dit gaat onze nieuwe auto worden….Jan Willem zijn glimlach zegt denk ik wel genoeg πŸ™‚

Voordeel van allemaal thuis zitten is dat je tussen de middag lekker gezellig samen kan lunchen. De afgelopen weken hebben we nog nooit zoveel pannenkoeken gegeten. Amaranthe heeft haar Harry Potter puzzel helemaal afgemaakt en is daar super trots op. Beaudine heeft haar laatste EMDR behandeling in het AMC gehad.

Als de keuken binnenkort helemaal af is, dan zal ik hier een apart artikel over maken op Familie over de Kook. Hopelijk vond je het leuk om weer een kijkje bij ons thuis te krijgen.