thuis bij familie over de kook

thuis bij familie over de kook

Ik ben echt veeeeeel te laat met deze “Thuis bij Familie over de Kook”. Gelukkig heb ik wel een goede reden. Wij zijn namelijk druk bezig de boel thuis te schilderen en te veranderen. De woonkamer heb ik weer een frisse make-over gegeven en die is al bijna helemaal klaar voor de lente/zomer. Boven zijn we druk bezig de slaapkamers te schilderen en op Beaudine haar kamer gaan we zelf meubelen van steigerhout maken. Het wordt echt zo gaaf! De afgelopen dagen liep ik dus rond in mijn oude kloffie vol verf en kwam er niet zoveel van het bloggen. Gelukkig heb ik wel weer genoeg foto’s om aan jullie te laten zien. Dit keer is het echt een thuis bij Familie over de Kook, want het zijn voornamelijk foto’s van ons huis. Ik zal binnenkort trouwens een artikel maken over onze nieuwe keuken. Die is namelijk eindelijk af!!!

Thuis bij Familie over de Kook

thuis bij familie over de kook
Aan één kant van de eettafel hebben wij een steigerhouten bank die weer voorzien is van nieuwe kussen in een lichtere kleur. Ook de plank achter de bank heb ik weer veranderd met accessoires. Het liefst wissel ik iedere week hahaha.
thuis bij familie over de kook
Ik ben nog steeds zo blij met onze zelfgemaakte kast in de uitbouw. Het zit super gezellig en doormiddel van steeds andere spulletjes erin krijg je meteen een heel andere feel.
thuis bij familie over de kook
Jaaaaa eindelijk heb ik Jan Willem zo ver gekregen om onze tweezitter weg te doen en te vervangen voor 2 stoeltjes. We hebben ook meteen een nieuwe salontafel gekocht. (als je dan toch bezig bent) Deze tafel stond al heeeeeel erg lang op ons wensenlijstje maar dat ding is echt een rib uit je lijf. Ik zal de prijs niet noemen maar als ik zeg dat hij van Riviera Maison is, dan weet je denk ik wel genoeg.
thuis bij familie over de kook
En tadaaaaaaa onze cognac leren vlinderstoel. Zo gaaf!!! Hij zit echt super lekker en als het zonnetje schijnt dan draai ik hem een kwartslag en kan ik heerlijk genieten van de warmte.
thuis bij familie over de kook
Omdat ik het allemaal iets lichter in huis wil hebben, schilderde ik de zwarte muur bij de keuken groen. Deze kleur groen zat al op alle andere muren in het huis. Eerst hingen op deze zwarte muur allemaal foto’s maar ik had een heel erg toffe kast gezien die ik graag op deze muur wilde hebben.
thuis bij familie over de kook
Dit is hem dan 🙂 Zo onwijs blij mee! De muur is nu echt een verlengstuk van de keuken geworden. Nu alleen nog een keertje kijken voor andere deuren in de woonkamer.
thuis bij familie over de kook
Natuurlijk werd er ook gekookt voor de blog. Deze aardappel-ovenschotel met kruidig gehakt, doperwten en paprika komt snel op de blog. De meningen over de gerecht waren behoorlijk verdeeld trouwens.
thuis bij familie over de kook
Uiteraard moet alles wel geproefd worden voordat recepten op de blog verschijnen. Vinden Beaudine en Amaranthe vaak helemaal niet erg. Hier had ik speciaal voor Pasen lekkere toetjes gemaakt. Ze vielen goed in de smaak zoals je kunt zien.
thuis bij familie over de kook
Amaranthe was super zenuwachtig voor het paasontbijt op school. Haar dag kon niet meer stuk na het krijgen van deze super mooie tekening van haar beste vriendinnetje. Die twee zijn als sinds de kleuterklas echt dikke maatjes. Hopelijk duurt die vriendschap nog heel veel jaar.
thuis bij familie over de kook
Pfffff ik ben dit jaar wel een emo muts. Dit jaar is het voor Beaudine namelijk de laatste paasviering op de basisschool en ik vind dat best een ding hahaha.
thuis bij familie over de kook
Paasontbijt zo gezellig! Ik heb verder geen foto’s gemaakt met Pasen. Eerste paasdag hebben Jan Willem en ik druk geklust in huis en tweede paasdag heb ik veel in de keuken gestaan om allemaal lekker eten te maken voor mijn ouders en schoonouders. Ik ben daardoor helemaal vergeten om foto’s te maken. We hebben in ieder geval heerlijk gegeten en het was allemaal gelukkig goed gelukt. (als zeg ik het zelf) Mochten mijn schoonouders of ouders dit artikel lezen, dan kunnen ze dat gelukkig wel beamen 🙂
thuis bij familie over de kook
Deze hartige taart was echt zooooooo onwijs lekker. Het was een probeersel maar dit “probeersel” komt zeker vaker op tafel te staan. Komende week komt ook dit recept op de blog.
thuis bij familie over de kook
GIRLPOWER!!!!! Beaudine en ik hebben samen de fotolijsten die eerst op de zwarte muur in de woonkamer hingen op de gang gehangen. Wij waren best (lees: heeeeeeel) trost op onszelf toen het af was.
thuis bij familie over de kook
Voila! Ziet er goed uit toch? Binnenkort gaan we ook de gang aanpakken. De muren worden dezelfde kleur groen als in de woonkamer en ook met de trap willen we iets doen maar we weten nog niet wat. Het liefst schilder ik de trap maar Jan Willem wil heel graag vloerbedekking. Dat wordt nog even steggelen dus 😉 
thuis bij familie over de kook
Jan Willem is echt helemaal gek van koffie. Hier zit hij heerlijk te genieten in het zonnetje van zijn bakkie espresso. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of er ook echt Illy koffie in zit. Wij hebben namelijk meerdere soorten bonen thuis.
thuis bij familie over de kook
Monopoly…..ik vind dat dus echt een verschrikkelijk spel. De kinderen kunnen er echter uren mee zoet zijn. Helaas eindigt het alleen altijd in flinke ruzie. Ze kunnen namelijk allebei niet tegen hun verlies.
thuis bij familie over de kook
Wij zijn echt zo trost op Amaranthe. Ze zit namelijk nog maar pas op turnen maar had wel eventjes super mooie cijfers gehaald op haar eerste turnwedstrijd. Toppertje!!!
thuis bij familie over de kook
mmmmmm dit was me toch een partij lekker. Ik had na de Pasen nog best wel veel lemon curd over en maakte daar deze tiramisu mee. Ik gebruikte alleen geen lange vingers maar cake. Zouden jullie hier het recept van willen zien op de blog?
thuis bij familie over de kook
Niet alleen ik ben blij met onze nieuwe vlinderstoel, ook Jan Willem pikt regelmatig de stoel in. Hahaha en waar Jan Willem is….is Boyd.

Wij zijn nog lang niet klaar thuis met klussen, dus misschien is het de komende tijd nog even iets rustiger op Familie over de Kook. Volgende week wordt in ieder geval onze eikenhouten vloer helemaal behandeld en we zijn aan het kijken voor een nieuwe achterpui. Onze huidige is namelijk echt aan vervanging toe. Wij hebben nu wit houten openslaande deuren en zijn aan het kijken voor een zwart aluminium schuifpui. Mocht je advies hebben over een schuifpui, laat het ons dan weten. Alle informatie is welkom!