Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Hallo, daar zijn we weer eens met een Thuis bij Familie over de Kook. Ik heb het waarschijnlijk al vaker verteld. Dit is het leukste item om te schrijven maar is ook het meeste werk om te maken. Daarom schiet de “Thuis bij” er toch vaak bij in. Sorry….sorry….sorry!!! Ook vergeet ik vaak foto’s te maken omdat het druk….druk….druk is. Afgelopen weken….whahaha wat zeg ik…..maanden…. zijn zoals altijd ook weer gekkenhuis geweest. Helemaal lekker loopt het thuis daardoor ook niet. We merken allemaal dat de stress van de afgelopen maanden er flink hebben ingehakt. Daardoor zijn de lontjes erg kort en dan kan je denk ik zelf wel invullen wat er dan gebeurt πŸ˜‰

We zouden ons eigenlijk de komende weken bezig gaan houden met een enorme verbouwing thuis. Echter omdat we toch wel aan een beetje rust toe zijn, hebben we besloten dit even uit te stellen. Eerst maar eens wat rust in de tent….ehhhh huis. Neemt natuurlijk niet weg dat we helemaal niets meer doen. Beneden was ik een muurtje aan het schilderen en dat is echt gruwelijk mislukt. Misschien heb je het in onze Instagram of Facebook stories wel voorbij zien komen. Het was, naar onze smaak, een vreselijk viezige huids (panty)kleur geworden. Ik heb de muur daarom maar weer wit geschilderd.

Verder zijn we de beneden verdieping wel weer aan het veranderen. Ik zal binnenkort een apart artikel daarover maken πŸ™‚

Kijk je weer mee naar onze “Thuis Bij”

Thuis bij Familie over de Kook

Dit is het resultaat van de kastverbouwing in de woonkamer tot dusver. Op de eerste foto zie je dat we de zwarte bovenkastjes al hebben weggehaald. Daarna heeft Jan Willem van hout wat we allemaal nog in de schuur hadden liggen de muur met hout bevestigd. Daarna heb ik alles wit geschilderd. Dat was een klus wat flink tegenviel. Er moesten uiteindelijk 4 lagen verf op om dekend te zijn. Nu willen we het bovenblad nog gaan betegelen met zwarte tegeltjes. (je ziet er al een aantal liggen) De zwarte kastdeurtjes gaan we t.z.t vervangen voor zelfgemaakte houten deurtjes.

Thuis bij Familie over de Kook: Beaudine haar haren groeien heel hard sinds de chemokuur

Beaudine haar haren groeien echt heel erg hard. Dit is hoe het nu… 7 maanden na de chemokuur….. eruitziet.

Eindelijk hebben Jan Willem en ik gordijnen gevonden die we allebei mooi vinden. Whahaha en Amaranthe ook zoals je kunt zien op de foto…..spot je onze gekke dochter πŸ˜‰ We waren in principe aan het kijken voor linnen gordijnen. Uiteindelijk zijn we gegaan voor grijze vintage dikke stoffen gordijnen. Zeker voor de winter is dit erg fijn. ‘S avonds gordijnen dicht, kaarsjes aan en genieten maar.

Onze “foodievriendin” Claudia van Food From Claudnine heeft een eigen kookboek uitgebracht, gemaand Vers Deeg. Het boek is te koop bij Bol.Com Wil je het boek eventueel bestellen, klik dan hier. Er staan echt heerlijke recepten in en onze favoriet is de tosti met spinazie. Review van het boek en het recept van de tosti komt nog deze week online. Wij mogen ook een exemplaar verloten….houdt Familie over de Kook dus goed in de gaten deze week πŸ™‚

Thuis bij Familie over de Kook: onze twee gekke maar ontzettend lieve dochters

Altijd lol met deze twee aan tafel πŸ™‚

Zo zag het zitgedeelte er in de woonkamer een paar maanden geleden nog uit. Wat een verschil eigenlijk met nu. Zoals je ziet, is de hoekbank ook vervangen voor een rechte bank. Whahaha niet helemaal vervangen hoor…..de hoek is opgeslagen en we hebben de losse elementen gewoon anders opgesteld. Dat is het voordeel van een bank met losse modules. Zo kan ik nog eens veranderen.

Thuis bij Familie over de Kook: Jan Willem en ik zijn weer begonnen met hardlopen.

Jan Willem was al een tijdje weer aan het sporten maar sinds twee weken ben ik ook weer gestart. De laatste maanden (ahum…jaren) heb ik last van behoorlijke rugklachten en hoofdpijn. Daarom heb ik besloten om de hardloopschoenen maar weer eens onder het stof vandaan te halen. De eerste kilometers zitten erop en het was eigenlijk wel weer heel erg lekker om te doen.

Beaudine en ik wilde proberen een selfie te maken voor op onze Instagrampagina. Dit lukte echter voor geen meter en uiteindelijk kregen we zo de slappe lach dat we maar besloten hebben om geen selfie op Instagram te zetten. Ik maakte later op de avond nog wel deze lieve foto van Beaudine en onze kat Levi. Wat een enorme knuffelkont is dat zeg! Levi wil het liefst de hele dag wel op schoot liggen.

Thuis bij Familie over de Kook: de eerste oliebol is al gegeten

De eerste oliebol is al gegeten. Amaranthe mag je echt wakker maken voor oliebollen. Uiteraard met heeeeeeel veeeeeeel poedersuiker!

Niet alleen Jan Willem en ik zijn sportief bezig, ook de kids doen heel goed mee! Beaudine skeelerde voor haar ziekte altijd heel erg graag. Helaas zat dit er lange tijd niet meer in vanwege de chemokuur en later vanwege het missen van stabiliteit door de chemokuur. Gelukkig gaat dit steeds beter en kan ze het skeeleren weer gaan oppakken!

Familie over de Kook: Beaudine haar wens van Make A Wish gaat door

Groot Feest!!!! Pasgeleden kreeg Beaudine te horen dat haar wens uit gaat komen. Via Make A Wish mocht zij namelijk een wens doen. Haar wens is om uit een vliegtuig te gaan springen….whahaha de gek! Ergens volgend jaar gaat haar wens dan eindelijk uitkomen. Wat een positieve afsluiting van een nare periode die ze heeft doorgemaakt.

Dit was weer de Thuis bij Familie over de Kook. Hopelijk vond je het leuk om te lezen en te zien!

favoriete recepten van afgelopen tijd

Als je op de foto klikt, dan ga je naar het desbetreffende recept

Thuis bij Familie over de Kook: een pizza met pittige rookworst
kruidige gamba's met kerriemayonaise
macaroni met tomatenpuree
Thuis bij Familie over de Kook Surinaamse bami met pittige pindasaus
kipburgers met mangosalsa
spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus en extra veel kaas
Thuis bij Familie over de Kook: een hartige taart met broccoli en gehakt

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.