Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Hoi, hoi, het werd wel weer eens tijd voor een Thuis bij Familie over de Kook. De zomervakantie zit er alweer een tijdje op en het dagelijkse ritme is toch ook wel weer erg lekker. Voor Beaudine was de zomervakantie natuurlijk niet zo leuk maar dat heb je waarschijnlijk wel gelezen in het artikel “wat als het even niet zo goed gaat“. Gelukkig gaat het de afgelopen tijd wel een stuk beter met haar. We zitten nog wel volop in onderzoek omdat haar waardes nog niet helemaal goed zijn. Wat er dus precies is of aan de hand was, weten we nog niet. Hopelijk krijgen we daar binnenkort meer antwoorden op. Vorige week was Jan Willem een paar dagen in Spanje en heb ik de beneden verdieping onder handen genomen. Ik heb nog niet overal foto’s van kunnen maken, dus die laat ik binnenkort nog zien.

Thuis bij Familie over de Kook

Hiep hiep hoera!!! Afgelopen maandag werd deze dame gewoon alweer 9 jaar. Bij een nieuwe leeftijd hoort natuurlijk ook een nieuw kapsel. Een paar weken geleden wilde Amaranthe heeeeeeeeel graag korter haar. Gelukkig is papa kapper, dus hop de schaar erin en voilรก….een stoer korter kapsel.

Thuis bij Familie over de Kook

In de zomervakantie hebben we alle de matrassen beneden gelegd om een slaapfeestje met zijn allen te houden. In eerste instantie wilde de meiden pizza op bed eten maar uiteindelijk kozen ze op het laatste moment toch voor sushi. Het was echt super gezellig, alleen echt lekker geslapen hebben we niet ๐Ÿ˜‰

Ik was het thuis helemaal zat! Ik wilde weer frisse wind door het huis. Onze nieuwe bank (is inmiddels geleverd komt, zal ik binnenkort een foto van posten) zou eraan komen en daarvoor gingen we nog een muur verbouwen. Jan Willem heeft een klein muurtje gesloopt en de uitbouw muur verder uitgebreid. Dat Jan Willem daarna naar Spanje ging voor B4men, gaf mij de gelegenheid om alles te gaan schilderen. Al het groen is inmiddels weg en is vervangen voor grijs. Binnenkort zal ik alle foto’s laten zien op Familie BinnensteBuiten. Op de foto zie je dus niet de nieuwe bank maar een matras waar we een paar dagen op hebben “gezeten”

Thuis bij Familie over de Kook

Onze katten Levi en Loรฏs waren erg blij met onze tijdelijke bank. Die lagen heerlijk te spinnen.

Thuis bij Familie over de Kook

Dit broodje met pittige makreel in tomatensaus en zuur was echt een heerlijk lunch gerecht. Het recept staat inmiddels online en is zeker niet moeilijk om te maken. De makreel is trouwens ook erg lekker op een toastje.

Om onze zinnen even te verzetten zijn we met zijn allen naar stadslandgoed de Kemphaan in Almere gereden. Wat een ontzettend leuk terrein is het daar. Je kan daar heerlijk wandelen, er is een kinderboederij, stichting AAP zit daar (ik spaar mijn bonuspunten voor hun) en je kan er ook heerlijk eten. De kids hebben zich prima vermaakt en als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben wij dat ook.

Om meer met het gezin te doen hebben we allemaal skeelers gekocht. Inmiddels zijn we er al een paar keer op uit gegaan en dat is echt ontzettend leuk om te doen. Hopelijk krijgen we geen “nat” najaar en kunnen we in de weekenden vaak skeeleren. Zo zijn we รฉn met zijn allen รฉn in beweging! Win-Win situatie dus.

Thuis bij Familie over de Kook

Voor een nieuw “item” op de blog behandelen we 2x in de maand voor De Wijnzaak bij ons in Hoofddorp de wijn van de maand. In de maand september is dat een Syrah en een Sauvignon uit Frankrijk. Bij de Syrah maakte ik een pittige kipburger. Dit was echt een heerlijke combinatie. Mocht je nu geen wijn lusten, de burger is ook prima te eten met een glaasje fris of water.

Wat een heerlijke meiden hebben we toch. Ondanks dat het pittige maanden zijn, blijven ze allebei wel heel vrolijk. Ze zoeken elkaar ook steeds meer op en er zijn bijna geen ruzies meer thuis tussen de zussen. Whahaha eens kijken hoelang dat zal blijven, het is namelijk ook weleens anders geweest. Beaudine heeft daar zelfs een artikel over geschreven “boosheid bij pubers“.

Thuis bij Familie over de Kook

Een van onze favoriete gerechten afgelopen tijd is deze aubergine stoof met vers gebakken Naan. Ik maakte de stoof met kip maar de stoof is ook echt ontzettend lekker om geheel vegetarisch te maken.

Dit blijf ik echt zo’n ontzettend lieve foto vinden van Beaudine met mijn vader. Deze foto is gemaakt toen wij met zijn allen uit eten waren bij Roberto’s in Amsterdam. Dit was een dag nadat we op de Eerste Hulp hadden gezeten met Beaudine.

Het gaat gelukkig echt ontzettend goed met eten! De tijd dat Amaranthe bijna niets at, is gelukkig verleden tijd. Ze gaat steeds meer proeven en dit zien we ook absoluut terug in haar gewicht. Langzaamaan begint ze namelijk iets aan te komen.

Thuis bij Familie over de Kook

Binnenkort gaan wij heerlijk een weekje genieten van een vakantie in Turkije. Ik heb voor de meiden een Unicorn zwemband gekocht en die moest natuurlijk wel even opgeblazen worden om te kijken of hij niet lek is. Hij was gelukkig helemaal heel. Zodra ze in het zwembad liggen, zal ik een leuke foto maken….het ding is namelijk gigantisch!

Onze barbecues (ja we hebben er meerdere) hebben overuren gedraaid de afgelopen tijd. Eรฉn van de gerechten die ik gemaakt heb voor op de bbq zijn deze super lekkere Indische kippenvleugeltjes met pittige pindasaus. Heb je nu geen bbq, ook geen probleem. Maak de kippenvleugels dan in de oven of op een grillpan klaar. Wij hebben een goede rolverdeling thuis. Ik maak de gerechten en Jan Willem mag ze op de bbq bereiden.

Thuis bij Familie over de Kook

Zo is het lekker om uit school te komen. Heerlijk met je knuffel, dekentje en een kopje thee op de bank. Genieten op en top!

De komende weken!

De komende weken hoop ik weer wat frequenter recepten te kunnen delen. Door alle hectiek rondom de gezondheid van Beaudine publiceer ik minder gerechten dan ik zou willen. Inmiddels heb ik wel een map vol liggen met recepten die allemaal uitgeschreven moeten worden. Er komt dus echt nog genoeg aan!