Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Wauw! Wat een gekkenhuis is het geweest de afgelopen weken. Ik weet dat we dit vaker zeggen maar ons emmertje was nu wel echt bijna overgelopen. Het nadeel van social media is dat je natuurlijk niet al je “ellende” deelt. Whahaha voordeel van het hebben van een blog is dat ik dat hier wel kan doen πŸ˜‰ Nee hoor, ik zal je niet al teveel lastig vallen met onze sores. Ik weet eigenlijk niet of we het verteld hadden in de vorige “Thuis bij Familie over de Kook” maar er zou een glazen overkapping geplaatst gaan worden bij ons thuis. Ik zeg nadrukkelijk zou…..3 dagen voor het plaatsen trok het bedrijf wat het zou gaan plaatsen zich terug. Super balen natuurlijk en gedeeltelijk onze eigen schuld. Wij hebben een aannemer de boel boven onze schuifpui laten verstevigen voor de overkapping en het bedrijf wilde zwart op wit hebben dat dit ook daadwerkelijk stevig genoeg zou zijn. De aannemer kon daar geen garantie op geven en heeft dit van te voren ook aan ons verteld. Hij dacht dat het stevig genoeg zou zijn maar kon dit niet zwart op wit te zetten. Wij bijna 800 euro armer en een overkapping armer, want er werden geen risico’s genomen. Letterlijk weggegooid geld dus en dat deed echt wel even zeer.

Denk je dat gehad te hebben, blijkt dat er met onze andere blog (B4men) een hoop meer schade is aangericht dan we dachten door allerlei ddos aanvallen een paar jaar geleden. Die aanvallen zijn niet helemaal toevallig en het vermoeden is dat er iemand is die dit bewust heeft gedaan. Jan Willem en ik hebben daar al een paar jaar flink stress van. Wij werken namelijk 7 dagen per week bijna 24 uur per dag ontzettend hard om leuke en lekkere artikelen te maken en dan word je werk gewoon keihard naar beneden gehaald door iemand. Vorig jaar hebben wij aangifte gedaan bij de politie hierover en volgende week moeten we dit nogmaals doen. Helaas kunnen en mogen we er niet teveel over uitweiden maar onze vermoedens over wie het zou kunnen zijn, worden beetje bij beetje steeds meer realiteit. Het is echt bizar dat iemand je dit bewust wilt aandoen. Er loopt tegen deze persoon al een flinke rechtszaak en zodra blijkt dat hij echt de dader is dan komt er hopelijk nog een flinke straf bij.

Zo, een heel verhaal maar dan weet je waarom het soms iets rustiger is op de blog. Uiteraard hebben we ook nog leuke dingen te melden. Wij zijn nog steeds druk bezig met het opzetten van onze nieuwe blog. Deze is bijna klaar en we hopen over 2 weken het echt bekend te kunnen gaan maken. Sommige mensen hebben het al geraden en zijn er zelfs mensen met speurwerk achtergekomen hoe de nieuwe site zal gaan heten en wat voor soort blog het wordt. Mocht je het nog niet weten…..whahaha…..dan houden we je toch nog even in spanning πŸ˜‰

In alle hectiek heb ik af en toe toch nog leuke foto’s kunnen maken. Kijk je weer mee.

Thuis bij Familie over de Kook

Focaccia met geroosterde groenten
Onze lekkerbek πŸ™‚ Het recept van deze focaccia komt binnenkort op de blog. Hij was namelijk erg lekker. Althans vonden Beaudine en ik dan….jan willem is niet zo’n liefhebber van focaccia’s
Kinderen en Maine Coons zijn een perfecte combinatie
Een foto van Amaranthe en Levi mag natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn echt dikke maatjes en relaxen heel graag samen in onze hangstoel.
B4men test een Discovery
Jan Willem mag voor zijn blog B4men regelmatig mooie auto’s testen. Dit was wel echt een super toffe auto, die we graag altijd voor onze deur zouden willen zien staan πŸ˜‰ Helaas moeten we dan eerst even de Staatsloterij winnen.
Familie over de Kook op een foodie event
Afgelopen maand ging we ook nog naar een super leuk foodies event. Georganiseerd door Luuk van Luuk’s Kitchen.
recept gepaneerde Italiaanse kip met limoenmayonaise
Mmmmmmm deze Italiaanse kip was echt super lekker! Soms kan je zo blij zijn met een gerecht wat je maakt. Deze kip in combinatie met de frisse limoenmayonaise is echt waanzinnig lekker! Mocht je dit recept nog niet gemaakt hebben, dan is het absoluut een dikke aanrader.
Die kleine meid blijft maar regelmatig kwakkelen met haar gezondheid. Hopelijk zijn we er nu een beetje klaar mee.
Blauwe plek na een verdoving bij de tandarts
Jeetje wat een gedoe heb ik gehad met het laten vullen van een gaatje. Het blijkt dat ik allergisch ben voor de verdoving en dit in combinatie met iets te grof werk van de tandarts, resulteerde erin dat ik bijna een maand met een flinke blauwe plek op mijn gezicht heb rondgelopen. Whahahah en als ik van iedereen een euro had gekregen die vroeg of ik door Jan Willem een knal had gehad, dan was ik nu rijk geweest. (had ik toch die auto mss kunnen kopen)
Amaranthe is verzot op mijn dadel chocolade kokosballetjes.
Een nieuwe verslaving van Amaranthe zijn mijn dadel chocolade kokosballetjes. Vind ik niet erg, want ik heb liever dat ze dit eet ipv snoep. Het recept moet ik nog uitschrijven….komt eraan dus!
Jan Willem Huffmeijer met een lange baard
Jan Willem wilde eens een andere baard en zo kon hij meteen een nieuwe tondeuse testen. Dit was voor…….
Jan Willem test voor b4men een nieuwe tondeuse. Zijn baard is een stuk korter
En dit is na! Wat een verschil hΓ©! Ik en de kinderen moesten er enorm aan wennen. Hij lijkt meteen 10 jaar jonger πŸ™‚
recept om zelf Chinese tomatensoep te maken met kip
Ik maakte voor de blog ook weer eens Beaudine haar favoriete soep……namelijk Chinese tomatensoep. Ik paste het recept iets aan voor een nieuw artikel. Deze soep is sneller klaar dan de vorige versie, zonder dat ik op smaak heb ingeleverd.
af en toe eten bij de McDonald's moet natuurlijk kunnen
Whahaha een maand zonder bij de Gele M geweest te zijn kan natuurlijk niet.
B4men en Familie over de Kook zijn weer lekker aan het klussen
We zijn thuis flink bezig met klussen. Hier waren we Jan Willem zijn bureau aan het weghalen. Binnenkort gaan we namelijk zelf een openhaard bouwen. Dat gaat echt zooooooo gaaf worden!!!!
limoenen bij Turk kopen is stukken goedkoper dan bij de supermarkt
Whahaha je ben Hollander of niet πŸ˜‰ Bij Turk koste deze doos met limoen bijna net zo duur als 3 losse. Tja, dan is de keuze snel gemaakt.
Jan Willem is bezig met het bouwen van een baksteenstrip muur
Een ander project waar we (nou ja in dit geval wel echt jan willem) mee bezig zijn, is het maken van een stoere steenstrip muur op de overloop. Wij willen zo’n soort muur namelijk heel erg graag beneden in de woonkamer en boven zou de test worden of we het ook daadwerkelijk gaan doen.
Familie over de Kook gaat weer klussen. Ditmaal maken we een steenstrip muur
Wij zijn dik tevreden over het eindresultaat, dus die muur gaat er beneden ook komen. Whoeeeee zo blij mee! In eerste instantie was Jan Willem het er namelijk helemaal niet mee eens maar gelukkig vind hij het ook heel erg gaaf geworden. In de volgende “Thuis bij Familie over de Kook”, zal ik het resultaat laten zien als ik het helemaal gestyled heb.
Amaranthe en Farah hebben dikke pret bij het disco bowlen
Wat een pret!!! Dit is Farah, Amaranthe haar beste vriendinnetjes al sinds de kleuterklas. Die meiden hebben echt altijd dikke pret samen. Hopelijk blijft dat nog vele jaren zo. Afgelopen vrijdag, tijdens stakingsdag, werden Amaranthe en ik uitgenodigd om mee te gaan disco bowlen. Whahaha en waar ik normaal gesproken altijd in de goot gooi, won ik gewoon het eerste potje. YES!!! Ik heb een nieuwe hobby erbij πŸ˜‰
heerlijk van het zonnetje genieten
Tussen alle hectiek door thuis, heb ik toch nog even kunnen genieten van het zonnetje een paar weken geleden. Binnen een half uur was ik alleen meteen verbrand, dus was de pret over hahaha. Dat is het nadeel van een “rooie” zijn.
recept quiche met paprika en pittig gehakt
Ik ga nog even opscheppen over een super lekker recept wat ik gemaakt heb voor de blog. Dat is namelijk deze paprika quiche met pittig gehakt. Echt een keertje maken hoor……ga je geen spijt van krijgen. Beloofd!!!

Nu zou ik willen zeggen dat de komende weken rustiger gaan worden bij ons thuis maar niets is minder waar! Whahahah dus wanneer de volgende Thuis bij Familie over de Kook komt weet ik nog niet. Hopelijk vond je het wel weer leuk om een kijkje bij ons thuis te krijgen. Tot de volgende keer!