Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Er is zoveel te vertellen en te laten zien dat ik niet eens meer weet waar ik moet beginnen bij deze Thuis bij Familie over de Kook. Ik begin op persoonlijk vlak. Ik zal er maar eerlijk vooruit komen, ik zit in mijn Midlifecrisis! Echt waar!! Afgelopen 2 weken ben ik maar liefst 2x de metamorfose ingegaan.

Familie over de Kook persoonlijk

De eerste keer ging ik naar een oud collega (Madelon) van Jan Willem, die kapster is bij Looks in Roelofarendsveen. Ik wilde iets anders met mijn haar en Jan Willem is herenkapper en geen dameskapper. Aangezien ik mijn haar wil laten groeien mocht er alleen niet teveel vanaf en ik wilde graag advies over hoe ik zelf een stijltang kan gebruiken om een soort van krullen te maken. Madelon snapte mij precies en heeft eerst mijn haar gekleurd in koperkleuren, heeft er weer een fatsoenlijk model in geknipt en krulde mijn haar ontzettend mooi. Super trots ging ik naar huis. Een week later kreeg ik alleen de kolder in mijn kop en wilde ik een pony. Nee, geen paard …. maar een pony in mijn haar. Jan Willem was het hier totaal niet mee eens maar toch was hij zo lief om zijn schaar te pakken en een pony te knippen. Of ik zelf helemaal blij ben met het resultaat weet ik nog niet ….ik moet er erg aan wennen. Laat nu alleen gisteren bij RTL Boulevard een item zijn waarin de bob en pony helemaal hip zijn….whahahaha ik ben dus gewoon een trendsetter ๐Ÿ˜‰ย 

De verbouwingen schieten inmiddels aardig op thuis. Afgelopen dagen hebben wij voornamelijk boven geleefd omdat eindelijk onze vloer netjes gemaakt werd. Nadat begin dit jaar door een bedrijf de hele vloer verpest was, heeft Lauwrence het voor ons helemaal gefixt. Nu hoeven Jan Willem en ik alleen nog de kastdeuren in de keuken te schuren en te oliรซn en dan is de benedenverdieping helemaal af. Whahaha dan kunnen we door naar boven. Alleen stellen we dit tot volgend jaar uit, we zijn wel eventjes klaar met alle verbouw stress.ย 

Familie over de Kook zakelijk

Op zakelijk gebied staan er ook een paar onwijs leuke dingen te gebeuren. Ik mag volgende week gaan koken met Roberta Pagnier van 24 Kitchen!! Hoe gaaf is dat!!! Ik moet alleen over een grote angst van mij heen en dat is autorijden. Het event is namelijk in Amsterdam en ik ben zooooooo zenuwachtig om daar in mijn eentje naartoe te rijden. Ach, je moet er iets voor over hebben. We hebben ook een super leuke opdracht die we mogen doen voor supermarkt COOP. Wij gaan met het gezin namelijk een klassiek kerstgerecht een moderne touch geven. Ik mag helaas nog niet zeggen wat het gaat worden maar het wordt iets met een Indisch tintje. Lekker Lekker!!! Tevens ga ik eind november Surinaams koken met een aantal andere bloggers en op maandag 3 december gaan Jan Willem en ik op een masterclass om meer te leren over rundvlees. Daar hebben we ook super veel zin in.ย 

Kijk je mee naar onze afgelopen weken

krullen maken met de stijltang
Aandachtig luister ik wat Madelon voor ogen heeft met mijn haar. Hopelijk kan ik van een dun bosje futloos haar naar een bos weelderige krullen ๐Ÿ˜‰
krullen maken met de stijltang bij Looks kappers Roelofarendsveen
Nou gelukt hoor! De koperkleuren in mijn haar ogen heel natuurlijk en het volume….wauw…zo blij mee. Hopelijk lukt het thuis nu ook.
pony knippen trend 2019 in combinatie met een bob
Ondanks dat ik super blij was met mijn haar kreeg ik een week later dus toch weer kriebels om echt iets heel anders te willen. Gelukkig was Jan Willem bereid om de pony te knippen…..wel heel spannend hoor! Straks krijg ik toch een spijt.
pony in combinatie met een koperkleur bob
Tadaaaaa!!!! Jeetje, wel heel erg wennen hoor. We zijn nu een week verder en ik weet niet of ik het leuk vind staan of niet.
nieuwe tand
Als je ons volgt, dan weet je dat Amaranthe een stuk van haar volwassen tand had afgebroken. Gelukkig heeft onze tandarts het erg mooi gemaakt en kan ze weer breeduit lachen.
zondagochtend ontbijt
Het gebeurt niet vaak dat we zondagochtend uitgebreid ontbijten maar als het gebeurt dan genieten we voor 100%
uit eten bij Happy Italy
Dit is alles behalve een charmante foto maar wat hebben we gelachen. We waren uit eten bij Happy Italy en Beaudine en ik hadden een pizza genomen die heeeeeeeel pittig was….echt niet normaal! Beaudine stond in vuur en vlam en daar moesten we echt zo om lachen.
sauzen van de Saus.Guru
Hoe leuk is dit pakket! Ik had op Instagram een pakket gewonnen met allemaal sauzen van de Saus.Guru. Jammie Jammie….hier gaan we dus snel mee aan de slag.
recept snelle kruidnoten tiramisu
Er komt komende week toch een lekker toetje/dessert op de blog. Een ideaal toetjes voor straks op Sinterklaasavond. Het is wel een toetje voor de volwassenen want er gaat alcohol in.
kinderen moeten hun eigen kamer opruimen.
Ahhhhhh dit is echt om gek van te worden. Amaranthe is zo’n enorme sloddervos! Dit is geen ravage van weken niet je kamer opruimen….dit is van 1 middag. Ja, je leest het goed…1 middag. Het meest irritante is ook, dat ze zelf echt niet ziet dat dit echt een troep is. “ik kan toch alles gewoon vinden” Tja, meningen verschillen.
recept zelf speculaas boterkoek maken
Gelukkig voor haar kan ik nooit boos blijven, dus mocht ze mijn proefkonijn zijn voor mijn zelfgemaakte speculaas boterkoek. Recept komt snel online.
Thuis bij Familie over de Kook
Voor de zoveelste keer dit jaar moesten alle meubelen weer de woonkamer uit. Wat een werk is dat toch. De weersvoorspellingen waar alles behalve goed te noemen, dus we hadden een grote tent geleend en flink wat zeilen ingeslagen.
eikenhouten vloer laten schuren en oliรซn
Maar…..alles voor het goede doel! De vloer werd ditmaal goed geschuurd en daarna opnieuw in de olie gezet. In de volgende Thuis bij Familie over de Kook zal ik het eindresultaat laten zien. We hebben namelijk vanmorgen pas de laatste dingen op zijn plek gezet.
Thuis bij Familie over de Kook
We konden dus niet beneden werken en daarom zaten Jan Willem en ik gezellig op Beaudine haar kamer te werken. Zie ook haar te gekke tijgerprint badjas. Ik mocht hem niet meer dragen van Jan Willem…..zo lelijk vond hij hem ๐Ÿ˜‰
tattoo laten zetten bij Bully Boy in Hoofddorp
Spannend!!!! Een klant bij ons in de B4men Barbershop heeft zijn eigen tattoo shop (Bully Boy) en hij heeft een paar jaar geleden bij mij al eerder een tattoo gezet. Omdat hij verhuisd was naar een nieuwe locatie, vroeg hij of we een keer kwamen kijken in zijn nieuwe shop. Aangezien we toch niet de in de woonkamer konden zijn, gingen we dus even gezellig langs. Niet wetende dat zijn klant niet kwam opdagen en hij tegen mij zei “hop….ga zitten” Hier maakt zijn tekenaar het ontwerp op mijn arm. Ik was me toch nerveus!!!!
tattoo laten zetten bij Bully Boy in Hoofddorp
De eerste lijnen van mijn uitbreiding zijn gezet. Hier lach ik nog, een paar uur later niet meer zo hahaha. Op een gegeven moment was ik de pijn toch echt wel erg zat geworden. Als de tattoo helemaal genezen is, maak ik even een goede foto van het eindresultaat.
uit eten bij Bardak in Amsterdam review
Wij zijn gezellig met vrienden uit eten geweest bij Bardak in Amsterdam. Hier hadden Jan Willem en ik al eerder gegeten en dat was zo goed bevallen, dat wij graag met Jean en Leonie daar wilde eten. De foto van mijzelf en Leonie was niet om aan te zien, dus die zal ik niet met je delen ๐Ÿ˜‰ย 

Dit weekend vliegen Jan Willem en ik met zijn tweeรซn heerlijk voor een paar dagen naar Lissabon. Even weg van de stress en de drukte. Ik deel niet veel gedoe van ons privรฉleven op FB maar we hebben ook flink wat tegenslagen gehad de afgelopen twee weken. Zo heeft iemand tegen onze auto aangereden met uit parkeren, uiteraard zonder een briefje achter te laten en hebben we een dikke boete gekregen voor een foto die we op B4men gebruikt hebben. Dit is echt zonde geld en daar moeten we weer heel hard voor werken. Ook merkten we dat de tegenslagen met onze verbouwingen wel echt meer stress opgeleverd heeft dan verwacht. Dus…..dit weekend een weekend vol rust, lekker eten en 100% genieten. Als we terug zijn maak ik een leuk artikel over onze trip.ย