Ingrediënten
- 350 gram rijs liefst een dag van te voren gekookt.
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 1 rode peper fijngesneden met zaadjes en zaadlijst
- 1 prei gewassen en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel bruine suiker optioneel
- 2 theelepels trassi
- 5 eieren
- 100 milliliter slagroom
- 2 eetlepes ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- peper en zout
- olie
- 2 bosui/lenteui fijngesneden
Instructies
- Verwarm een wok met een flinke scheut olie. Zet het vuur niet te hoog. Fruit de uien. Voeg de knoflook, rode peper, 1 el sambal, 2 tl trassi, 1 el bruine suiker en de prei toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met 2 el ketjap manis en 1 el ketjap asin.
- Klop 5 eieren met 100 milliliter slagroom en breng op smaak met flink wat peper en zout. Verwarm olie of boter in een pan en bak het ei mengsel als een roerei. Voeg de ei toe aan de nasi, schep goed om en bestrooi met de bosuitjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer