Familie over de Kook weekmenu 4-2023

Familie over de Kook weekmenu 4-2023

Familie over de Kook weekmenu 4-2023. Wat eten we vandaag? Het is de meest gestelde vraag bij de meeste mensen thuis.

Ben jij regelmatig inspiratieloos en heb je geen idee wat je soms op tafel moet zetten? Iedere vrijdagochtend staat er een nieuw weekmenu online. Zo hopen wij het je iets makkelijker te maken wat je allemaal kunt gaan eten.

WEEKMENU: ELKE VRIJDAG EEN WEEKMENU VOOR HET HELE GEZIN

Deze week kan er bij jou op tafel staan een bietenstamppot met pittige gehaktballetjes, hartige taart met broccoli en paprika, bloemkoolsoep met kerrie en nog veel meer lekkers. Dus veel plezier met boodschappen doen en eet smakelijk alvast.

Maandag: bloemkoolsoep met kerrie

bloemkoolsoep met kerrie basisrecept

Mmmmmm deze bloemkoolsoep met kerrie behoort momenteel tot één van mijn favoriete soepen. De structuur doet een beetje aan snert denken. Een heerlijk vullende maaltijdsoep dus. Serveer er eventueel een kaas-uienbrood of stokbrood bij voor een complete avondmaaltijd.

Ga naar het recept van de bloemkoolsoep met kerrie:

Dinsdag: spruitjes en pompoen uit de oven

spruitjes en pompoen uit de oven

Voor dit recept gebruik ik gewoon een zak kant en klare spruitjes/pompoen groenten. Verder gaat er op de bakplaat nog krieltjes en verse worst. Dit alles breng je op smaak met specerijen. Hup de oven en in na een half uurtje….smullen maar!

Ga naar het recept van de spruitjes en pompoen uit de oven:

Woensdag: hartige taart met broccoli en paprika

hartige taart met broccoli en paprika

Een hartige taart eten wij allemaal heel erg graag thuis. Deze hartige taart met broccoli en paprika eet zelfs onze oudste dochter graag…..en die is absoluut geen fan van paprika. Nu maakt het kruidige gehakt en lekker veel geraspte kaas natuurlijk een hoop goed.

Ga naar het recept van de hartige taart met broccoli en paprika:

Donderdag: bietenstamppot met pittige gehaktballetjes

bietenstamppot met pittige gehaktballetjes

Prinsessenstamppot….dat klinkt toch super leuk 🙂 Deze bietenstamppot is natuurlijk ook wel lekker roze van kleur. Het zoete van de bietjes combineert ontzettend goed met het pittige van de gehaktballetjes.

Ga naar het recept van de bietenstamppot met pittige gehaktballetjes:

Vrijdag: Tuna melt pizza

tuna melt pizza

Vrijdagavond pizza avond? Maak dan eens deze heerlijke tuna melt pizza. De tonijn meng je met crème fraîche, lente-ui, rode peper, limoensap, mosterd, knoflook en een flinke snuf peper en zout. Aan smaak geen gebrek dus 🙂

Ga naar het recept van de tuna melt pizza:

Zaterdag: pasta in romige tomatensaus met gehakt

pasta in romige tomatensaus met gehakt

Ik heb het al vaker vermeld maar ik vind pasta dus echt comfort food. Gelukkig comfort food wat snel te maken is. In het weekend eten wij ook graag pasta en vaak serveer ik er dan stokbrood met bijvoorbeeld kruidenboter bij en een simpele salade.

Ga naar het recept van de pasta in romige tomatensaus met gehakt:

Zondag: gegrilde kipburger met tomatensalsa

gegrilde kipburger met tomatensalsa

Een burger ongezond? Nee hoor! Deze gegrilde kipburger met frisse tomatensalsa en frisse pesto-mayonaise is eigenlijk best gezond. Helemaal wanneer je de Italiaanse bol vervangt voor een volkoren broodje.

Ga naar het recept van de gegrilde kipburger met tomatensalsa:

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.