Familie over de Kook weekmenu 39

Familie over de Kook weekmenu 39

Familie over de Kook weekmenu 39-2023. Wat eten we vandaag? Het is de meest gestelde vraag bij de meeste mensen thuis.

Ben jij regelmatig inspiratieloos en heb je geen idee wat je soms op tafel moet zetten? Iedere vrijdagochtend staat er een nieuw weekmenu online. Zo hopen wij het je iets makkelijker te maken wat je allemaal kunt gaan eten.

Weekmenu: elke vrijdag een weekmenu voor het hele gezin

Deze week kan er bij jou op tafel staan: pasta in romige tomatensaus met gehakt, kipsate in ketjap marinade, romige courgette soep met gebakken champignons en nog veel meer lekkers. Dus veel plezier met boodschappen doen en eet smakelijk alvast.

Maandag: pasta in romige tomatensaus met gehakt

familie over de kook weekmenu 39

Je wilt je week natuurlijk niet met volle bak stress starten. Maak daarom op maandagavond deze heerlijke pasta in romige met gehakt. Gezond, lekker, snel Γ©n simpel! Ideaal toch πŸ™‚

Ga naar het recept van de pasta in romige tomatensaus met gehakt:

Dinsdag: spinazie stamppot met feta-gehaktbal

spinazie stamppot met feta gehaktbal

Oké, een quilty pleasure van mij is diepvries spinazie a la crème. Vaak eet ik dit met kant en klare vissticks (sorry niet echt culinair) maar deze gehaktbal met feta is ook erg lekker bij de stamppot. Uiteraard bij andere stamppotten is de gehaktbal ook lekker!

Ga naar het recept van de spinazie stamppot met feta-gehaktbal:

Woensdag: romige courgette soep met gebakken champignons

romige courgettesoep met gebakken champignons

Nu de herfst weer op de stoep staat merk ik dat wij weer vaker soep eten. Deze romige courgette soep wordt nog veel lekkerder met gebakken champignons. Uiteraard kan je de soep eventueel ook prima zonder de champignons eten. (ik weet dat er namelijk ook echt “champignon haters zijn” )

Ga naar het recept van de romige courgette soep met gebakken champignons:

Donderdag: vegetarische nasi zonder pakjes en zakjes

nasi maken zonder pakjes en zakjes met pindsaus

Het is echt niet zo moeilijk om lekker te eten zonder gebruik van pakjes en zakjes. Deze vegetarische nasi met pindasaus en vegetarische mini loempia’s eten wij in ieder geval heel erg graag. Een gebakken eitje mag er wat ons betreft niet bij ontbreken.

Ga naar het recept van de vegetarische nasi zonder pakjes en zakjes:

Vrijdag: burger met oude kaas en burgersaus

Start je weekend goed met deze heerlijke juicy burger met oude kaas en frisse burgersaus. Uiteraard mogen (zelfgemaakte) frietjes er niet bij ontbreken.

Ga naar het recept van de burger met oude kaas en burgersaus:

Zaterdag: kipsate in ketjap marinade

kipsatΓ© in ketjap en sambal marinade lekker met zelfgemaakte satΓ©saus en frietjes

Ik maak echt al ruim 20 jaar op deze manier kipsatΓ©. De ketjap marinade is ontzettend simpel en je kunt zelf altijd nog experimenteren door verschillende specerijen toe te voegen. Maak de kipsatΓ© op de bbq, in een grillpan of in de oven klaar.

Ga naar het recept van de kipsate in ketjap marinade:

Zondag: kip in kruidige oestersaus

kip in kruidige oestersaus met rijst

We sluiten het Familie over de Kook weekmenu 39 af met deze mega lekkere (al zeg ik zelf) kip in kruidige oestersaus. Deze kip is niet alleen lekker met rijst maar ook met noedels, met friet, in een wrap of op een broodje.

Ga naar het recept van de kip in kruidige oestersaus:

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken