1,5kilokruimige aardappelengeschild en in stukken gesneden
1zakhutspotzak van 500 gram
100millilitermelk
klontroomboter
50gramextra belegen kaasgeraspt
snufgemalen zwarte peper en zout
snufnootmuskaat
KAAS GEHAKTBALLEN
500gramhalf om half gehakt
2theelepelsgrove mosterd
2theelepelssambal badjak
2theelepelspaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1/2theelepeluienpoeder
1/2theelepelknoflookpoeder
2eetlepelsketjap manis
2eetlepelschilisaus
1eetlepelketchup
1ei
handjepaneermeel
75grambelegen kaasin kleine blokjes gesneden
bloem
50gramroomboter
1runderbouillonblokje
Instructions
Begin met het maken van de kaas gehaktballen: meng hiervoor het gehakt met 2 tl grove mosterd, 2 tl sambal badjak, 2 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl uienpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, peper, zout, 1 el ketjap manis, 1 ei, hand paneermeel en de blokjes kaas. Vorm hier 4 gehaktballen van. Rol de gehaktballen door de bloem. (dit zorgt voor een knapperig korstje) Verhit 50 gram roomboter in een stoofpan. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan. Verkruimel het bouillonblokje erbij, giet lauwwarm water erbij tot de gehaktballen tot iets minder dan de helft onder staan. Leg de deksel voor de helft op de pan en laat de gehaktballen minimaal 30 minuten pruttelen. (draai ze af en toe om) Haal de gehaktballen uit de pan. Zet het vuur hoger en voeg 1 el ketjap manis, 2 el chilisaus en 1 el ketchup toe. Roer dit goed door en laat een paar minuten doorkoken. Leg de gehaktballen terug in de pan en draai ze even rondom door de jus.
Voor het maken van de hutspot: kook de aardappelen gaar samen met de hutspot (gewoon allemaal in 1 pan). Giet alles af en stamp de aardappelen met de melk en de roomboter tot een smeuïge puree. Roer de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met een flinke snuf zout, peper en nootmuskaat. Serveer de hutspot met de kaas gehaktballen in kruidige jus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!