flinkesnuf versgemalen zwarte peper en snufje zoutzout is optioneel
snufchili vlokken= optioneel
pittige pindasaus
3eetlepelspindakaas
5 eetlepelsketjap manis
1eetlepelsambal badjakof sambal oelek als je pittiger wilt
1/3theelepelknoflookpoeder
1eetlepelketchup
snufjepeper
warm waternaar eigen inzicht
Instructions
Kook de spaghetti gaar met 1 maggiblokje. Spoel de spaghetti af met koud water en meng met 1 eetlepel ketjap asin en 1 eetlepel ketjap manis.
Verhit een flinke scheut olie (zodat de hele bodem van de pan bedekt is) Fruit de uien met de rode peper, knoflook en gember op middelhoog vuur. Voeg de trassi, fijn gesneden tomaat, five spice poeder en een snuf peper toe. Verkruimel er 2 maggi blokje bij. Bak dit allemaal even kort mee voor ongeveer 1 minuut. Voeg dan de kipblokjes toe en bak tot deze goudbruin en gaar is. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuutje mee. Zet nu het vuur laag en voeg 5 el ketjap asin en 4 el ketjap manis toe. Roer er de gekookte spaghetti door en de fijngesneden selderij. Breng eventueel nog verder op smaak met kejap asin of manis naar smaak. Wij vonden de bami niet pittig genoeg dus ik heb er nog een flinke snuf chilivlokken doorheen gedaan.
Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.