1,5kilokruimige aardappelengeschild en in stukjes gesneden
500gramkleine spruitjes schoongemaakt
125millilitermelk
klontroomboter
snufvers gemalen zwarte peper en zout
1theelepelkerriepoeder
snufnootmuskaat
100gramextra belegen kaasin blokjes gesneden
KETJAP GEHAKTBALLETJES
500gramhalf om half gehakt
2theelepelssambal badjak
2theelepelsketjap manis
1theelepelknoflookpoeder
2theelepelspaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
snufvers gemalen zwarte peper en zout
1theelepelkorianderpoeder
bloem
KETJAP JUS
3centimeterverse gember
1ui gesnipperd
3teentjesknoflook
1/2eetlepelsambal badjak
2eetlepelsketjap manis
3eetlepelschilisaus
1eetlepelbruine suiker
snufvers gemalen zwarte peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng het gehakt met 2 tl sambal badjak, 2 tl ketjap manis, snuf peper, snuf zout, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl kerriepoeder en 2 tl paprikapoeder. Vorm hier 8-10 gehaktballetjes van en rol ze door het bloem.
Kook de aardappelen en de spruitjes gaar. (ik doe dit gewoon in 1 pan) Bak ondertussen ook de gehaktballetjes. Verhit hiervoor een scheutje olie en een klontje roomboter. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal ze uit de pan. Fruit in het overgebleven braadvet de uien met de knoflook, gember, bruine suiker en sambal. Leg de gehaktballetjes terug in de pan. Voeg de ketjap manis en chilisaus toe. Leg de deksel half op de pan en laat 15-20 minuten zachtjes bakken. (keer de balletjes regelmatig om)
Stamp de aardappelen met de spruitjes, melk, klontje roomboter, peper, zout, nootmuskaat en kerriepoeder. Roer de blokjes kaas door de stamppot.
Serveer de spruitjes stamppot met de ketjap gehaktballetjes en de heerlijke jus.