300gram rijstafgekoeld (kook het liefst de rijst een dag van te voren)
1zak nasi groenten ongeveer 450 gram
150gramdiepvries doperwten
3teentjesknoflookfijngehakt
1rode peperfijngehakt (zit soms bij de nasi groenten)
1uigesnipperd
100gramplakjes ontbijtspekfijngesneden
1theelepeltrassi
1/2eetlepelsambal badjak
1groente bouillonblokje
1eetlepelmirinoptioneel
1eigeklutst
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, rode peper, sambal en spek. Voeg de trassi toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak dit kort mee. Voeg de nasi groenten toe en bak een paar minuten mee. (wij houden van bite dus ik bak de groenten niet te lang). Voeg de rijst en doperwten toe en schep de nasi goed door elkaar. Zet het vuur laag en roer het geklutste ei erdoorheen. Verwarm de nasi nog een paar minuten door. Breng eventueel op smaak met een eetlepel Mirin. (Mirin is een zoete Japanse rijstwijn)
Serveer met eventueel kip teriyaki, zelfgemaakte pindasaus en komkommer in zuur.