Ga terug
–+ servings
romige tomatensaus met gehakt

Pasta in romige tomatensaus met gehakt

Wil je snel, lekker en gezond eten? Maak dan deze pasta in romige tomatensaus met gehakt klaar.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Italiaanse
Trefwoord: gehakt, pasta, pasta recepten, romige tomatensaus, tomatensaus
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 300 gram gehakt ik gebruik rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel suiker optioneel
  • 70 gram tomatenpuree = klein blikje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gram roomkaas/zuivelspread
  • 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd of gesneden
  • handje verse basilicum fijngehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • olie

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, versgemalen zwarte peper, zout en sambal.
  • Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder en gedroogde Italiaanse kruiden. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en suiker (optioneel) toe en laat de saus 15 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing samen met het bouillonblokje. Giet de pasta af.
  • Roer de roomkaas/zuivelspread door de saus en schep de gekookte pasta erdoorheen. Serveer met de stukjes mozzarella en fijngehakte basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook