Ga terug
+ servings
gegrilde kip salade met pittige mango salsa

Salade met gegrilde kip en pittige mango salsa

Wil je een gezonde salade eten? Maak dan eens deze salade met gegrilde kip en pittige mango salsa
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Mexicaanse, Nederlandse
Trefwoord: gegrilde kip, kip, mango, mango salsa, pittige mango salsa, salade
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 mango in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt (of een halve als je niet zo van pittig houdt)
  • 1/3 komkommer in blokjes gesneden (liefst zonder vruchtvlees)
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • handje koriander fijngehakt
  • 1 limoen sap nodig
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

GEGRILDE KIP

  • 2 stuks kipfilet
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuf pul biber of chilivlokken

FRISSE DRESSING

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1/2 limoen sap en rasp nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • klein handje koriander fijngehakt
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • klein scheutje water optioneel

EXTRA

  • romaine sla grote krop gebruiken of twee kleintjes

Instructies

  • Begin met het maken van de pittige mango salsa: meng hiervoor alle ingrediënten en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Maak de dressing: meng hiervoor ook alle ingrediënten en zet ook in de koelkast tot gebruik. Voeg eventueel een scheutje water toe als je de dressing dunner qua structuur wilt maken.
  • Voor de gegrilde kip meng je in een schaaltje de olijfolie met de oregano, pul biber (chilivlokken), uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout en de paprikapoeder. Smeer de kipfilets in met de marinade. Grill de kipfilets gaar in een (grill)pan, bbq of in de Airfryer. Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes.
    Ik bak mijn kip voor dit gerecht graag in de airfryer. Verwarm de airfyer voor op 190 graden en afhankelijk van de dikte van de kip bak ik de kip in ongeveer 11-13 minuten gaar.
  • Was de romaine sla, dep droog en snijd in grove stukken. Leg daarop de gegrilde kip, daarop de pittige mango salsa en verdeel de frisse yoghurt dressing over de salade.
  • TIP: je kunt ook de sla, pittige mango salsa, kip en dressing apart serveren. Zo kan iedereen zijn eigen salade samenstellen.
    TIP: de salade is ook erg lekker met een beetje verkruimelde feta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook