1rode peperfijngehakt (of een halve als je niet zo van pittig houdt)
1/3komkommerin blokjes gesneden (liefst zonder vruchtvlees)
1avocadoin blokjes gesneden
handjekorianderfijngehakt
1limoensap nodig
snufvers gemalen zwarte peper en zout
GEGRILDE KIP
2stukskipfilet
4eetlepelsextra vierge olijfolie
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
2theelepelsgedroogde oregano
1/2theelepeluienpoeder
1/2theelepelknoflookpoeder
1theelepelpaprikapoeder
snufpul biberof chilivlokken
FRISSE DRESSING
4eetlepelsGriekse yoghurt
1teentje knoflookgeraspt
1/2limoensap en rasp nodig
flinkesnuf vers gemalen zwarte peper en zout
kleinhandjekorianderfijngehakt
scheutjeextra vierge olijfolie
kleinscheutjewateroptioneel
EXTRA
romaine slagrote krop gebruiken of twee kleintjes
Instructions
Begin met het maken van de pittige mango salsa: meng hiervoor alle ingrediënten en zet in de koelkast tot gebruik.
Maak de dressing: meng hiervoor ook alle ingrediënten en zet ook in de koelkast tot gebruik. Voeg eventueel een scheutje water toe als je de dressing dunner qua structuur wilt maken.
Voor de gegrilde kip meng je in een schaaltje de olijfolie met de oregano, pul biber (chilivlokken), uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout en de paprikapoeder. Smeer de kipfilets in met de marinade. Grill de kipfilets gaar in een (grill)pan, bbq of in de Airfryer. Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes. Ik bak mijn kip voor dit gerecht graag in de airfryer. Verwarm de airfyer voor op 190 graden en afhankelijk van de dikte van de kip bak ik de kip in ongeveer 11-13 minuten gaar.
Was de romaine sla, dep droog en snijd in grove stukken. Leg daarop de gegrilde kip, daarop de pittige mango salsa en verdeel de frisse yoghurt dressing over de salade.
TIP: je kunt ook de sla, pittige mango salsa, kip en dressing apart serveren. Zo kan iedereen zijn eigen salade samenstellen. TIP: de salade is ook erg lekker met een beetje verkruimelde feta