Ga terug
+ servings
Aziatische kip met kruidige rijst en bosui

Aziatische kip met kruidige rijst

Wil je gezond en toch lekker eten na een drukke dag? Maak dan deze Oosterse kip met kruidige rijst eens klaar.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: Aziatische kip, kip, kruidige rijst, makkelijke maaltijd, rijst, wok
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet in kleine stukjes gesneden
  • 2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 3 centimeter gember geschild en geraspt
  • 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 theelepels sambal Oelek
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 150 milliliter water
  • maïzena
  • bosui in dunne ringetjes gesneden
  • pinda's optioneel

KRUDIGE RIJST

  • 350 gram pandanrijst
  • 600 milliliter heet water
  • 1 ui heel fijn gesnipperd niet een te grote ui gebruiken
  • 1/2 groentebouillonblokje

Instructies

  • Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
  • Maak ondertussen de Aziatische kip klaar: bestrooi de kip met een flinke snuf peper, zout en 1 eetlepel maizena. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin en gaar aan. Haal de kip uit de pan en bak kort de paprika met de rode ui, knoflook, gember en sambal. Voeg dan de ketjap, sojasaus, basterdsuiker, chilisaus, sap van 1/2 limoen en het water toe. Laat even 5 minuutjes koken. Voeg dan een klein maïzena papje toe. Meng hiervoor 1 flinke theelepel maïzena met een scheutje koud water. Roer dit kort door de saus. Hierdoor zal je saus iets dikker worden. Voeg dan de kip weer toe en schep de kip door de saus.
  • Serveer de rijst met de Aziatische kip, fijngesneden bosui en eventueel wat pinda's. Ben jij echt een pittige eter? Bestrooi het gerecht dan nog met wat verse rode peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook