Ga terug
+ servings
Chinese tomatensoep met gehaktballetjes

Chinese tomatensoep met gehaktballetjes

geniet thuis van een heerlijke zelfgemaakte Chinese tomatensoep met gehaktballetjes
4.67 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Chinese, Nederlandse
Trefwoord: Chinese tomatensoep, gehaktballetjes, soep, tomatensoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 soeppan

Equipment

  • soeppan of stoofpan

Ingrediënten

  • 1 liter tomatensap
  • 1 liter heet water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 uien in dunne halve ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel gebruiken
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker flinke eetlepels gebruiken
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels azijn ik gebruik sushi azijn
  • 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel gebruiken
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels maïzena meer als je een dikkere soep wilt
  • 75 gram vermicelli
  • bosui in dunne ringetjes gesneden

GEHAKTBALLETJES

  • 300 gram half om half gehakt
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 ei
  • hand paneermeel
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Maak de gehaktballetjes door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Rol er kleine balletjes van.
  • Meng in een schaaltje de ketjap manis, donkerbruine basterdsuiker, azijn, sambal badjak, gemberpoeder, snuf vers gemalen zwarte peper en de citroensap.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote stoof of soeppan. Bak de gehaktballetjes rondom kort goudbruin aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bak in het overgebleven braadvet de uien met de knoflook voor ongeveer 5 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tomatensap, liter heet water, het "ketjap papje" toe en verkruimel de groentebouillonblokjes erbij. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Meng 2 flinke eetlepels maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de soep. Hierdoor dikt je soep in. Voeg de vermicelli toe en laat dit minimaal 5 minuten nog zachtjes mee pruttelen. Serveer de soep eventueel met een beetje fijngehakte bosui.
  • Hoe langer de soep kan staan voor serveren hoe lekkerder de smaak zal zijn. Maak dus gerust een dag van te voren de soep.