2eetlepelsmaïzenameer als je een dikkere soep wilt
75gramvermicelli
bosuiin dunne ringetjes gesneden
GEHAKTBALLETJES
300gramhalf om half gehakt
1/2eetlepelsambal badjak
1eetlepelketjap manis
1/2theelepelgemberpoeder
1/2theelepelknoflookpoeder
1ei
handpaneermeel
snufvers gemalen zwarte peper en zout
Instructions
Maak de gehaktballetjes door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Rol er kleine balletjes van.
Meng in een schaaltje de ketjap manis, donkerbruine basterdsuiker, azijn, sambal badjak, gemberpoeder, snuf vers gemalen zwarte peper en de citroensap.
Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote stoof of soeppan. Bak de gehaktballetjes rondom kort goudbruin aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bak in het overgebleven braadvet de uien met de knoflook voor ongeveer 5 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tomatensap, liter heet water, het "ketjap papje" toe en verkruimel de groentebouillonblokjes erbij. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
Meng 2 flinke eetlepels maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de soep. Hierdoor dikt je soep in. Voeg de vermicelli toe en laat dit minimaal 5 minuten nog zachtjes mee pruttelen. Serveer de soep eventueel met een beetje fijngehakte bosui.
Hoe langer de soep kan staan voor serveren hoe lekkerder de smaak zal zijn. Maak dus gerust een dag van te voren de soep.