Ga terug
–+ servings
hartige taart met broccoli en kruidig gehakt

hartige taart met broccoli en gehakt

deze hartige taart met broccoli en gehakt is een simpele en lekkere maaltijd voor het hele gezin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: broccoli, gehakt, hartige taart
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 stronk broccoli grote stronk, anders twee kleintjes: in roosjes gesneden
  • 500 gram gehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels paprikapoeder flinke theelepels
  • 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
  • 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • bloem
  • 200 gram zuivelspread naturel
  • zonnebloemolie
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoli beetgaar en giet deze af. Maak ondertussen de hartige taart vulling:
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout, sambal oelek, sambal badjak en de suiker. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder en kerriepoeder en bak het gehakt gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en ketjap manis toe en bak kort mee. Roer de zuivelspread (roomkaas) door het gehaktmengsel en vervolgens schep je de broccoli erdoorheen.
  • Vet een ovenschaal in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje bloem (de bloem zal wat vocht opnemen) Schep vervolgens de vulling erin. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas en strooi eventueel wat pul biber (chilivlokken) eroverheen. Bak de hartige taart in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de hartige taart eventjes 5-10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook