Ga terug
+ servings
zelf pizzadeeg maken

Pizzadeeg

zelf pizzadeeg maken is echt niet moeilijk
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 2 uur
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: deeg, pizza, pizzadeeg, recept
Porties: 3 pizza's

Ingrediënten

  • 400 gram bloem ik gebruik gewoon bloem
  • 250 milliliter lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1,5 theelepel zout
  • semolina is een soort Italiaanse griesmeel (staat meestal bij de pasta's in de supermarkt)

Instructies

  • Meng de bloem met het zout. Doe het gist erbij samen met het lauwwarme water.
  • Kneed het deeg ongeveer 5-10 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt. (kan ook in een keukenmachine) Bestrooi de deegbal met bloem of semolina.
  • Leg het pizzadeeg in een kom. Dek de kom af met folie of theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen. (het deeg verdubbeld dan in omvang)
  • Als het deeg verdubbeld is, verdeel het deeg dan in 3 bollen. (of 2 als je grotere pizza's wilt maken) Kneed het deeg goed door en "bol" het deeg op. Vouw het deeg in beide handen naar onder, zodat de bovenzijde onder spanning komt te staan. Op deze manier wordt het een bol. Draai ze dan nog even rond op je werkblad. (bestrooi je werkblad met semolina (griesmeel) of bloem....anders blijft het mss toch iets plakken) Leg deze bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een theedoek. Laat het deeg nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven zo heet mogelijk voor.....minimaal 220 graden. Bestrooi je werkblad nu flink wat met semoline (of gewoon bloem) en vorm het deeg tot een pizzabodem met je handen. Druk vanuit het midden het deeg naar buiten toe. Zo ontstaat er een rand. Draai dan met je handen vanuit de buitenkant (niet de rand!) steeds een kwartslag tot je een pizzabodem hebt.
  • Beleg de pizza met alles wat je maar lekker vindt. Bak de pizza in de voorverwarmde oven 5-10 minuten (afhankelijk van de hitte) of bak ze op de BBQ....is eigenlijk het lekkerst! Gebruik niet teveel saus en toppings. Anders wordt je bodem niet lekker knapperig.
  • TIP: gebruik een voorverwarmde pizzasteen of voorverwarmde bakplaat voor een extra knapperige bodem.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook