Ga terug
–+ servings
stamppot met rauwe spinazie, feta en paprika

stamppot met rauwe spinazie, feta, paprika en pulled oats

vegetarisch eten hoeft niet smakeloos te zijn met deze rauwe spinazie stamppot met feta, paprika en pulled oats
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: feta, paprika, pulled oats, rauwe spinazie, spinazie, stamppot, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 200 milliliter melk
  • 150 gram feta
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 200 gram verse spinazie grof gehakt
  • 1 stuk rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 bakje pulled oats naturel
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1,5 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies

  • Maak de stamppot rauwe spinazie klaar: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk en een snufje peper tot een puree. Spatel de spinazie, 2/3 feta en paprikablokjes erdoorheen. Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout. Proef eerst.....de feta is natuurlijk ook zoutig.
  • Als de aardappelen koken, maak dan ook de pulled oats in ketjap-chilisaus alvast klaar: verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan of koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout en sambal badjak voor 3-5 minuten. Voeg de pulled oats toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, ketjap manis en chilisaus. Bak de pulled oats voor ongeveer 5 minuten op niet al te hoog vuur. (anders gaat de ketjap aanbranden)
  • Serveer de rauwe spinazie stamppot met de pulled oats en bestrooi met de overgebleven feta. (je kan eventueel ook alle feta door de stamppot mengen)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook