Go Back
+ servings
basisrecept kipsaté maken in ketjap marinade

simpele kipsaté in ketjap marinade

zet de bbq maar aan en maak deze simpele kipsaté in ketjap marinade
4.32 van 19 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Aziatische
Trefwoord: ketjap, kipsaté, marinade, pindasaus, pittige kipsaté, saté
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 8 uur 30 minuten
Porties: 12 spiesjes

Equipment

  • 12 satéstokjes

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijen in grote stukken gesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels honing
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 theelepels sambal oelek flinke theelepels
  • 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 limoen sap nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de kip met alle ingrediënten in een schaal of mengkom. Dek de schaal af en laat minimaal 8 uur marineren.
  • Laat de satéstokjes even een half uurtje weken in koud water. Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes. (laat wel wat ruimte over om de stokjes te kunnen vastpakken) Grill de kipsaté in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
  • TIP: heb je een vleesthermometer, dan weet je zeker dat je vlees gaar is als de kip een kerntemperatuur heeft van 70 graden.