Go Back
–+ servings
salade met tortellini en rode pesto en proscuitto

Salade met tortellini en rode pesto

een zomerse salade met tortellini, rode pesto en proscuitto
3.44 van 23 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: olijven, proscuitto, rode pesto, salade, tortellini
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram tortellini ik gebruikte van AH de verse tortelloni verdi ricotta e spinaci
  • 150 gram sla naar keuze
  • 250 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 1 bol mozzarella
  • 90 gram proscuitto
  • 100 gram rode pesto of groene pesto
  • extra vierge olijfolie
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 50 gram Parmezaanse kaas geschaafd
  • handje olijven ik gebruikte knoflook olijven

Instructies

  • Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de tortellini af en spoel met koud water. Dit voorkomt dat ze verder garen. (Als de pasta kookt, meng dan ondertussen de rode pesto (of groene pesto) met een flinke scheut extra vierge olijfolie)
  • Meng in een grote schaal de sla met de tortellini, olijven en de cherry tomaten. Besprenkel met een klein beetje extra vierge olijfolie en breng op smaak met een snuf vers gemalen zwarte peper, zeezout en pul biber (chilivlokken) Scheur er stukjes mozzarella overheen, stukjes proscuitto en de Parmezaanse kaas. Verdeel de pesto over de salade.
  • Lekker eventueel met een stuk ciabatta of focaccia.